@alcest: tak, tak, wykopki spamują o potężnej przestępczości murzynów w USA, a obok w Meksyku latynosi prowadzą regularną wojnę z policją, pustosząc całe dzielnice i miasteczka. Ale to już nie obchodzi wykopowych trolli...
@szary_obcy: gruby usunął konto ale wrzucał tu grafikę zarobki, rasa, przestępstwa i nadal czarni zarabiający ponad 60k$ rocznie mieli 6 razy więcej przestępstw niż biali i Azjaci. Coś ci się wydaje ale jednak nie masz racji.
@j3sion: Wystarczy usunąć z tych statystyk przemoc gangów na innych członkach gangów i wtedy czarni popoełniają tyle samo przestępstw co inne rasy. Problemem są gangi a nie kolor skóry.
@Flypho: Skoro się nie upierają, czemu tak mało memów o przestępczości latynosów, a tak dużo o przestępczości murzynów? Po prostu wskazałem, że trigerrowanie się na murzynach jest skrzywieniem ideologicznym.
@ajuto00: Nie wiem, cóż innego mogę odpowiedzieć xD. Ja w ogóle nie rozumiem dlaczego ludzie w Polsce się tak bardzo przejmują tym, co się dzieje w Stanach Zjednoczonych. Nie do końca też rozumiem dlaczego ty się przejmujesz jakimiś mniejszościami zza oceanu albo kartelami w Ameryce Południowej.
Jak się trochę wysilisz to znajdziesz tabele z których te statystyki zostały wyciągnięte. Kultury są różne i można szukać wielu przyczyn dlaczego jest tak jak jest ale nadal kolorowi wypadają dużo gorzej.
@j3sion: To jest mediana przychodu domu w którym mieszka rodzina, więc to nie oznacza że "te statystyki dotyczyły ludzi pracujących i legalnie zarabiających".
@ajuto00: Ale porównujesz upadłe państwo które #nikogo do Usa, z którego pewne wzorce kulturowe oraz działalność ich firm przekłada się mocno na to co jest ogólnie w Europie i Polsce.
@ajuto00:
A ktoś na Wykopie sie upiera, że Ameryka Południowa to jakiś raj na ziemi? xD Ktoś się w ogóle upiera, że Latynosi to 'biali'?
@ajuto00:
Nie wiem, cóż innego mogę odpowiedzieć xD. Ja w ogóle nie rozumiem dlaczego ludzie w Polsce się tak bardzo przejmują tym, co się dzieje w Stanach Zjednoczonych. Nie do końca też rozumiem dlaczego ty się przejmujesz jakimiś mniejszościami zza oceanu albo kartelami w Ameryce Południowej.
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-253602530fb8a3d20a055f1b4370883d
Jak się trochę wysilisz to znajdziesz tabele z których te statystyki zostały wyciągnięte.
Kultury są różne i można szukać wielu przyczyn dlaczego jest tak jak jest ale nadal kolorowi wypadają dużo gorzej.