Aktywne Wpisy
MirsonPL69 +195
Grooveer +5
Bomby z HIMARS o zasięgu 150 km, które załatwi USA Ukrainie robią o wiele mniejszy wybuch niż obecne rakiety z HIMARS do 80 km. Stworzono je z myślą o walce z terrorystami. Nie zrobiono produkcji seryjnej, bo nie znaleziono kupca. Dlatego te bomby pomogą UA, ale to nie będzie żaden game charger.
#wojna #ukraina
#wojna #ukraina
#bekazprawakow #neuropa #4konserwy #konfederacja #polityka
Prawdę napisał.
To, że nie rozumiecie słowa "prywatna" to nie jest nic nowego.
Wróć, poprawka: Prawdziwy kapitalizm jest wyłącznie na Białorusi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak przystało na wolnosciowy kraj możesz tez iść bezpośrednio do prywatnej przychodni bez ubezpieczyciela i zapłacić np. $400 za 10-minutową rutynową procedurę xD. To oczywiście tez jest lewackie, bo w prawdziwym kapitalizmie wszystko będzie w cenie paróweczki xd
xD
Wyjdź kiedyś poza swoją bańkę światopoglądową i poczytaj o tej PRYWATNEJ służbie zdrowia w Ameryce.
Poczytaj o obamacare i jakie miało skutki.
Poczytaj ile % ubezpieczonych amerykanów składa się na nieubezpieczonych.
Poczytaj o studiach lekarskich w USA i jak bardzo są zabetonowanym rynkiem nie tylko na lekarzy, ale i lekarstwa.
Wnioski wyciągniesz sam.
Właśnie to, że wszystko jest for profit i dość rozdrobnione, a prywatni ubezpieczyciele i szpitale wiedzą, że państwo i tak musi kupić te usługi dla sporej liczby obywateli, to windują ceny do
No tu nie wiem co powiedzieć. Alternatywa proponowana przez autorów to po prostu opcja, w której każdy z ulicy może otworzyć praktykę lekarską. Powodzenia w takiej rzeczywistości.
Jeżeli ktoś wie jak działają ubezpieczalnie
A ty jakieś śmieszki robisz i głównie piszesz "nie wiem co powiedzieć" - już od pierwszego swojego teksu. :D
To jak nie wiesz co powiedzieć to może nie mów?
Mam wrażenie że zrobiłeś odpowiedź, żeby zakamuflować ten film,
To że napisałem nie wiem jak skomentować, że autorzy sugerują zniesienie licencji, to naprawdę nie wiem jak to skomentować. Przecież lekarz to nie jest fryzjer, który jak ci #!$%@? fryzurę to idziesz do kogoś innego na poprawkę
Problem z ograniczeniami jest taki, że żeby nie było gorszych lekarzy powoduje się sytuację gdzie ceny są zawyżone a z kolei może nawet brakować jakichkolwiek lekarzy, którzy akurat tobą akurat w tym momencie mieliby się zająć.
I przypomnę naczelną zasadę wolności: jeśli chcesz ograniczyć cudzą wolność, to TY musisz kogoś
@milymirek: Twierdzenie bez pokrycia.