Wpis z mikrobloga

Szukam hostingu z funkcją catch-all. Potrzebuję tylko przechwytywania emaili wysyłanych do mojej domeny i przekierowywania ich na adres GMail. Nic więcej. Koszt jak najmniejszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#hosting #poczta #email
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jaro070: swoją drogą, czy wiesz, że takie przekierowywanie może nie działać zbyt dobrze z uwagi na takie coś jak SPF?

Przekazywanie maili na inny serwer powoduje weryfikację czy nadawca maili pokrywa się z adresem serwera który maila przekazuje. Tutaj się to nie będzie zgadzać, więc taki mail może trafić do spamu.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie "normalnego" catchall'a i pobieranie wiadomości przez funkcję kont zewnętrznych w gmailu.
  • Odpowiedz
@webh: miałem tak ustawione przez 2 lata w Hekko, ale zmienili cennik i 79 zł za poczte to za dużo dla mnie.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie "normalnego" catchall'a i pobieranie wiadomości przez funkcję kont zewnętrznych w gmailu.

@webh: takie rozwiązanie także mnie satysfakcjonuje. Ważne żeby emaile trafiały do skrzynki gmail.
  • Odpowiedz
@sha128: czyli catchalla który zbiera wiadomości na skrzynce na tym samym serwerze i z tejże skrzynki dopiero coś zewnętrznego pobiera korespondencję.
  • Odpowiedz