Aktywne Wpisy
Jamniki2 +183
Ja #!$%@?, nie zapomnę jak wkręciłem jakiejś idiotce z tagu #narkotykizawszespoko że mam koks w Warszawie, typiara po 5 minutach gadki podała mi swoje dane, zdjęcia na maxmodels czy jakoś tak i chciała obciągnąc za grama xD masakra, dzieci nie ćpajcie. Nawet jej nie odpisywałem, a ona dalej sama się upokarzała. #heheszki #bestofmirko no i #warszawa stoilca xD
Mówi się
- EMBAPE 52.0% (292)
- MBAPE 26.0% (146)
- inaczej 21.9% (123)
Dziś 26 sierpnia. B-Day w NBA, urodziny świętuje dziś aż siedemnastu byłych i obecnych zawodników, w tym James Harden, który kończy 31 lat. Przez jednych uwielbiany, przez innych nienawidzony, wciąż bez pierścienia, choć jego lista osiągnięć indywidualnych jest długa - od prawie 21 tysięcy punktów począwszy, przez 8 wyborów do All-Star Game, 6 do All-NBA, na MVP i dwóch tytułach najlepszego punktującego ligi skończywszy.
86 lat świętuje Tom Heinsohn - legenda Celtics, człowiek, który w dziewięciu sezonach w karierze wygrał osiem tytułów mistrzowskich, zapracowując sobie na miejsce w Hall of Fame. Później dwa pierścienie dorzucił jeszcze w roli trenera (a jakże! Boston Celtics).
#nbanews - witam i zapraszam.
-----------------------------------------------------------------------------------
Los Angeles Clippers się przebudzili, złoili Dallas bez Porzingisa nie pozostawiając wątpliwości, kto był wczoraj lepszym zespołem. Paul George rzucił 35 punktów stając się pierwszym zawodnikiem w historii ligi (od momentu wprowadzenia zegara 24 sekund), który zdobywa taką liczbę punktów w meczu PO w 25 minut lub mniej.
Jamal Murray jest pierwszym koszykarzem w historii, który zalicza dwa back-to-back 40-punktowe występy w play-offs bez popełnienia nawet jednej straty.
A jego 92 punkty w dwóch ostatnich meczach to rekord organizacji. Poprzednio należał on do Carmelo Anthony'ego, który zaliczył 74 punkty w dwóch meczach play-offs z rzędu w 2010 roku.
Murray i Jordan to jedyni zawodnicy od 1976 roku, którzy w play-offach mecz 40+ punktów poprzedzili meczem 50+ punktów.
Giannis wygrał DPOTY, słusznie - jedyna rozsądna decyzja, jaka mogła zostać podjęta. Antek to piąty w historii koszykarz z MVP oraz DPOTY, wcześniej dublet upolowali Garnett, Hakeem, Jordan i Robinson. Oczywiście wielu zawodników nie miało ku temu okazji, gdyż nagroda dla najlepszego defensora ligi jest wręczana od sezonu 1982/1983. Przykro mi, Bostończycy.
Clippersi pobili dziś kilka swoich rekordów:
- najwięcej punktów w meczu play-offs (154)
- najwięcej celnych trójek w meczu play-offs (22)
- najwięcej FG w meczu play-offs (53)
- najwyższy FG% w meczu play-offs (63.1%)
- największa różnica punktowa w meczu PO między pokonanym zespołem (aż 43 punkty)
LAC są też pierwszym zespołem, który rzuca 150+ punktów na skuteczności 60+ FG% oraz trafia przynajmniej 60% rzutów za trzy. Byli też o krok od play-offowego rekordu dla największej liczby rzuconych punktów, jedna celna trójka więcej i wyrównaliby wynik Boston Celtics (157 punktów) z 1990 roku.
Zawodnicy z 40+ punktów, 8+ zbiórek i 8+ asyst w meczu play-offs przed ukończeniem 24 roku życia (od 1965):
- Luka Doncić
- Tracy McGrady
- Jamal Murray
#nba #fearthedear #koszykowka #sport
Najbardziej underrated team w play-offs so far?
Pęknie jeszcze jakaś 40-stka?
@nikola_vel_makia: Jestem niemal pewien, że tak, najchętniej w rywalizacji LAC z Dallas (Luka? Kawhi?), ale Denver z Utah też są duże szanse (Mitchell? Murray?). Gdyby na te PO dojechał Jokić z zeszłorocznych, ta seria byłaby już rozstrzygnięta, ale nie narzekam, ktokolwiek awansuje i tak wyłapie bęcki od Clippersów.
Harden z OKC też ma szansę na 40+ game, choć w wybitnej formie nie jest.
W Miami nie widzę nikogo rzucającego 40+, tam siłą jest kolektyw.
W Bostonie może się wyrwać Tatum, zresztą pewnie jego 40-tki będą Celtowie potrzebowali w rywalizacji z Raptors.
W Toronto zespołowo.
W Buck jedynie Antek może się pokusić o czterdziestkę, ale pod zone defence Miami raczej sobie nie pogra, więc marne szanse.