Aktywne Wpisy
lormont 0
Gdzie w Polsce mieszkać, żeby nie było ryzyka powodziowego?
#powodz
#powodz
Nokimochishii +191
Wygląda to fatalnie. Przelewa się jak jak Niagara jakaś...
#powodz
#powodz
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Poprzedni tydzień byłem na wyjeździe, bez siłowni i trzymania diety, co poskutkowało na pewno wyrzuceniem z ketozy.
Dzisiaj zaliczyłem drugi trening na siłowni po powrocie i miałem wrażenie, że siła na pewno na plus, że jakoś ten trening fajniej szedł i pompa lepsza.
Zastanawiam się czy to kwestia przerwy od siłowni, czy też powrotu do węgli.
Przez to fajne uczucie siły i pompy na treningu myślę o wróceniu do węgli, chociaż trochę się boję że ciężej będzie mi redukować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mirkokoksy #keto
@Cumill: najprawdopodobniej oba przypadki ;)
@Cumill: Powrót do węgli, po prostu to jedyna słuszna dieta jeśli nie masz problemów/chorób, inaczej bierzesz keto.
18:54 https://youtu.be/XByLbeKjyeA
Nad dniach wrzuce film jak powinna wygladac prawidlowo ulozona dieta wysokotluszczowa, LCHF pod sporty silowe, silowo wytrzymalosciowe:
https://www.wykop.pl/wpis/51641125/material-o-tym-jak-byc-1-na-dodzo-i-lac-na-p--d-we/
https://www.wykop.pl/wpis/51608475/#comment-183020639
Komentarz usunięty przez autora
Jak praktyka pokazuje wysoka podaż sodu i węgli to jest dobra pompa, suchośc i nabicie. Duża podaż tłuszczu to ulaństwo, brak nabicia, mokry i płaski wygląd. Dilluj z tym fałszywcu.
Jak ktoś jest pewien, że będzie całe życie żywił się smalcem i śmietaną to spoko, ale jak ma po osiągnięciu celu wrócić do węgli to uleje się ponownie, bo doda węgle, a smaki na tłuste zostaną i na takim miksie nie dość, że ulewanie wchodzi jak złoto to jeszcze wygenerować nadwyżkę jest nie problem.
Na redukcji najważniejsze jest kontrola sytości i głodu, najsilniej głód hamuje insulina.
Kolejną ważną rzeczą jest działanie anaboliczne i insulina tak własnie działa.
Kolejną ważną rzeczą jest minimalizowanie wydzielania hormonów katabolicznych, działanie antykataboliczne, insulina działa antagonistycznie do wszystkich
Ogólnie wszystkie badania, które są rzetelenie poprowadzone dają jeden wniosek, że sportowcy po przejściu na dietę wysokotłuszczową odczuwają spadek formy chyba, że ich treningi, poziom zaawansowania jest zbyt niski, aby zauważyć różnicę, a to wynika z tego, że podaż jedzenia jest na tyle duża, bo przecież 100% tłuszczu nie jesz, że organizm jeszcze z dostepnych źródeł potrafi wyciągnąć glukozę i rezysntezować glikogen.
Tam wiesz, pomiary na tanicie :D:D:D Na Tanicie to ja mam od 4 do 25% BF, gdzie nigdy nie miałem mniej jak ok 8 i daawno więcej jak ok 15.
Nie stosuję argumentów opartych na własnych obserwacjach. Nawet nie wspomnę o tym, że diete tłuszczową stosowałem z 200lat temu i wiem tylko, że było c-----o, ale nie pamiętam co na niej zrobiłem. Zawsze formy czy to naturalnie czy nie kręciłem
Co do badań, to jesteś typowy cherry picking guy, najpierw nie pasują Ci obserwacje niezgodne z Twoimi przekonaniami a teraz nie pasują badania niezgodne z poglądami.