Wpis z mikrobloga

Mirki!

W związku z tym i tym wpisem postanowiłam przeprowadzić #challengeseriale (zapraszam do obserwacji lub dodania na czarną listę).

Seriale nie są dobrane według żadnego z kryteriów, jedyny podział jaki występuje to seriale najnowsze (lewa strona) i trochę starsze (prawa strona). Pomieszane są komediowe z dramatami itd, jeśli ktoś chce nie widzę przeszkód by w przyszłości przeprowadził challenge z serialami podzielonymi na kategorie.

Za schemat dziękuję @brn1, tło do niego zrobiłam z plakatów promujących seriale, które się pojawiają w zabawie.

Jeśli będzie mało głosujących - zabawę odwołam :D

(powiększcie obrazek dla lepszej jakości)

Pierwsza bitwa już za parę minut :)
źródło: comment_xBpWNpBwJq9gnDTXM7UYCjIpGuLeD8QU.jpg
  • 58
@kicioch: Jak można zestawić GOT z Dexterem.. Przecież niektóre pary są kompletnie nie logiczne, weź to popraw biorąc przykład z rozstawieniami tak jak w tenisie ziemnym..
@kicioch: no ale oznacza to przekłamany wynik konkursu. Skoro już to robisz to moglas wejsc na filmweba, pospisywac oceny srednie seriali a potem w excelu porobic zestawienia drabinką by 2 najmocniejsze np spotkaly sie dopiero w finale.

Ale spoko to tylko taka moja wizja i subiektywna ocena.
@kicioch: Nie, nie musisz tego lubić, ale udowadniając swoje zdanie przedstawiaj jakieś wiarygodne argumenty, a nie takie, z jakimi czlowiek oglądający serial się zgodzić nie może.

Wg mnie najlepszym sposobem rozstawiania byłby taki jak w UEFA, czyli wg punktów w rankingu. Tutaj byś się kierowala średnią ocen serialu. ;)
@McQueen: Równie dobrze ja mogę napisać by to Ty mi udownodnił że ten serial jest jednak dobry. :] Chore, po prostu chore masz rozumowanie.

Nie podoba mi się ten serial i tyle, jak mi ktoś napisze że mój ulubiony Breaking Bad jest #!$%@? serialem to ja napiszę "OK to jest Twoje zdanie A MI NIC DO NIEGO".
@kicioch: Dlatego podsuwam Ci propozycję kierowania się średnią ocen serialu. Wysoka średnia z czegoś wynika, nie? Czy to zupełny przypadek, że serial doceniły miliony ludzi? Pewnie się wszyscy na raz mylą? Jest tutaj sporo dobrych seriali, nawet takich których sam nie oglądałem, ale widzę, że ludziom się podobają. Po prostu kiedy nie znam jakiegoś obrazu nie mówię, że jest do dupy. Dlatego Twoje argumenty dla mnie są z dupy, bo piszesz
@McQueen: Ale nie rozmawiam teraz z Toba od dobieraniu seriali. Skoro się tak super na tym znasz, masz pomysły - zrób swój własny konkurs - nie widze problemu.

Rozmawiamy o Grze o Tron. Mam obejrzeć cały serial? Po co się mam męczyć skoro po 5 odcinkach uważam go za słaby i wiem, że mi się nie spodoba?

Jeśli wezmę gryza wątróbki i uznam że jest ohydna to według Twojej zajebistej teorii
@McQueen: Konkurs już trwa - jak mam go ulepszyć? Odwołać całkiem? O pomysły pytałam wcześniej, poczytaj moje wpisy. Nie zgłosiłeś się - nie mój problem. Dwa - nie rozmawiamy o konkursie, tylko o GoT :]
@kicioch: Przepraszam, że nie spędzam życia na siedzeniu na mikroblogu i nie obserwuję Twojej zacnej aktywności. I za to, że trafiłem akurat na ten wpis. Dostajesz propozycje jak to zrobić lepiej, moze nie teraz, ale w przyszłości. Zamiast tego posłuchać i docenić to się sadzisz jak mała gówniara z najbardziej oklepanymi tekstami dziejów typu - zrób to sam lepiej.
@McQueen: Bo strasznie namieszałeś, gadamy o serialu i dlaczego GOT mi się nie podoba, odpowiadam Ci normalnie a Ty mi wyskakujesz z jakimiś radami i z jakiej racji ja ich nie chce :D Z takiej racji, że konkurs się rozpoczął, nie mam w planach robienia innego konkursu, pisałam miliard razy dlaczego seriale są w ten sposób dopasowane, więc jeśli to do Ciebie nie dociera to nie widzę problemu byś zrobił własny