Wpis z mikrobloga

@marysuistyczna: Do normalnej firmy, praca w biurze. Tutaj jeansy wyglądają komicznie.

Wiadomo na takim stanowisku jak operator szpadla nie jest to wymagane no ale jak można mieć zrytą banię, żeby przyjść na rozmowę jak do sklepu spożywczego.
@OdZeraDoMilionera: chyba, że w banku pracujesz. Nie wiem, nigdy nie pracowałem w firmie w której dział IT obowiązywałby dresscode. Na żadną rozmowę w życiu nie założyłem garnituru. Bluza z kapturem albo t-shirt i jeansy. Pracuję i zawsze pracowałem jako admin. Zawsze wychodziłem z założenia, że liczy się wiedza a nie ubiór.
@marysuistyczna: Toshiba to firma technologiczna a Tchibo to kawa :D

@thekrolik: Ja bym Cię do pracy nie przyjął przychodząc w bluzie. No sorry ale szacunek należy się każdej ze stron. Nie wierzę, że profesjonalne firmy przepuszczały Cię dalej w rekrutacji. No chyba, że to jest praca admina w firmie 5 osobowej.
@thekrolik: Z zresztą, jakbyś przyszedł mi jak fleja na rozmowę to pomyślałbym, nawet serwerownią nie umiesz się zająć skoro ze sobą masz problemy. I od razu wpadłaby mi myśl, że kable wpinasz jak leci bez porządku i bez ich oznaczania a na podłodze masz burdel.