Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Miesiąc temu miałem serwis klimy (300zl) - sprawdzona szczelność azotem (wyszła szczelna) i została nabita, po miesiącu nie chłodzi. Ziomek od klimy mówi, że może być gdzieś bardzo mała nieszczelność i trzeba zdjąć zderzak i szukać.
Powinienem oczekiwać naprawy i nabicia w ramach naprawy gwarancyjnej bo już płaciłem i miało działać czy może jednak on może żądać kasy za dodatkowe poszukiwania/nabicie?
#mechanikasamochodowa #samochody #klimatyzacja #mechanika
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DreqX: Ciężko powiedzieć, wtedy mogła być szczelna, a teraz się rozszczelnić. Jest też opcja, że majsterek szybko szybko, sprawdził przez 10 minut i j---ć, a to powinno postać chwilkę dłuższą, żeby znaleźć nawet mikroubytki, bo z czasem "dziurka" może przepuszczać już więcej. No ale mogło się tak stać, że teraz pojawiła się jakaś dziurka i Ci ucieka, trudny temat :P
  • Odpowiedz
  • 0
@DreqX: ja jak miałem sprawdzaną szczelność, to nabili środkiem z kontrastem i kazali przyjechać na następny dzień żeby w razie czego wyszły jakieś mikro ubytki
  • Odpowiedz
@DreqX: podlega gwarancji tylko w miejscach gdzie byla naprawiana, jezeli byla szczelna nie dostaniesz na to gwarancji. Sprawdzanie szczelnosci przez 15 minut to tak jakby jej w ogole nie sprawdzać, u mnie stoi minumum godzine na próżni
  • Odpowiedz
  • 1
@DreqX: miałem 3 razy nabijaną klimę z tego zapłaciłem tylko raz bo z góry żądałem żeby porządnie sprawdzić szczelność, jak się okazało wyrzucało pod ciśnieniem drobna ilość przez zawór osuszacza. No ale mnie to c--j obchodzi, zapłaciłem za porządna robotę i choć był na tym gość stratny, to zrobił do ładu i od 2 lat jeżdżę i nie nabijam nic
  • Odpowiedz