witam, w zeszłym tygodniu na stronie CompareTheMarket (porównywarka ubezpieczeń samochodów w UK) za Citroena C1 comprehensive wychodziło £790, a od kilku dni gdy chce zrobić kalkulacje to wychodzi ok £2000, podobnie z innymi samochodami. czy ktoś miał podobny problem albo wie skąd ta zmiana? wydaje mi się to niemożliwe #uk #anglia #barnsley #ubezpieczenia #kiciochpyta
@scurek2: tak to właśnie jest, jak się ma best ofertę, to ona znika po kilku godzinach :) Jest to całkowicie normalne, raz miałem ubezpieczenie za 700zł ugadane, a na zajutrz zrobiło się 1200zł.
Jak się podaje swoje wszystkie dane to leci info że szukasz oferty, potem że nic nie wybrałaś, a potem już jest dużo drożej
@scurek2: Przede wszystkim zmień przeglądarkę, ew. wyczyść cache i ciasteczka obecnej. Na przyszłość sprawdzaj ubezpieczenia samochodów na adresy w okolicy, a nie na swój prywatny.
@scurek2 szukając ubezpieczenia w UK Googlasz wyszukiwarki (jest cbyba 5 najlepszych) i trzaskasz wyceny dzień w dzień od kiedy tylko możesz wybrać swoją datę rozpoczęcia polisy. Każdą serię wycen masz na mailu i możesz ją wykorzystać do dnia jej rozpoczęcia.
Generalnie ceny potrafią się zmieniać do kilku razy w ciągu dnia.
Każdą serię wycen masz na mailu i możesz ją wykorzystać do dnia jej rozpoczęcia.
@Silvervend: przecież oni zawsze podkreślają, że to jest cena na dany moment i może ulec zmianie. ona nie ulegnie zmianie tobie czy mnie, gdzie już mamy po kilka lat zniżek, bo po prostu dostajemy najlepsza ofertę. ale jeśli jest to ktos nowy to przecież ubezpieczyciel sobie zdaje sprawę, że ten ktoś nie ma takiego szerokiego wyboru
@MirekWyznajeAnonimowo nawet z kilkoma latami zniżek mam różne wyniki. Zazwyczaj robię wyceny miesiąc przed, codziennie przez 2 tygodnie i nie raz udawało mi się trafić w jednodniową promkę za pół ceny. Jak już podjąłem decyzję o ubezpieczycielu, to też sprawdzałem, czy przypadkiem bezpośrednio nie zaoferują lepszej oferty i też różnie z tym bywało. Do tego warto używać różnych porównywarek, bo te same firmy w różnych porównywarkach mają różne ceny.
Jest to całkowicie normalne, raz miałem ubezpieczenie za 700zł ugadane, a na zajutrz zrobiło się 1200zł.
Jak się podaje swoje wszystkie dane to leci info że szukasz oferty, potem że nic nie wybrałaś, a potem już jest dużo drożej
Generalnie ceny potrafią się zmieniać do kilku razy w ciągu dnia.
https://www.moneysavingexpert.com/insurance/car-insurance/
@Silvervend: przecież oni zawsze podkreślają, że to jest cena na dany moment i może ulec zmianie. ona nie ulegnie zmianie tobie czy mnie, gdzie już mamy po kilka lat zniżek, bo po prostu dostajemy najlepsza ofertę. ale jeśli jest to ktos nowy to przecież ubezpieczyciel sobie zdaje sprawę, że ten ktoś nie ma takiego szerokiego wyboru
Tak czy