Mam pytanie. Mimo, że posiadam w miarę nowe auto (diesel) to któryś z kolei mechanik na przeglądzie zaleca tankowanie zwykłego ON nie żadnego super, plus, verva etc. Dlaczego? Myślałem, że takie paliwo jest lepsze dla silnika. #motoryzacja
@budus2: @SpokojnyPan: a czy ja pisze ze tak jest? Czytanie ze zrozumieniem sprawia aż taki wysiłek? xDD napisałem 'mowi sie'. Czyli slyszalem takie opinie, ale ich nie potwierdzam bo #!$%@? nie robiłem badań xD a słyszałem tak od kierownika stacji na ktorej dorabialem kilka lat temu, slyszalem tak od pracownika stacji innego koncernu w calkiem innym wojewodztwie niz moja stacja, slyszalem tak od x klientow. To pisze w
@TakiTaki: ja w benzynie nie widzę różnicy, natomiast w ropniaku z pompowtryskami z obliczeń wychodziło, że mniej pali tego premium ze statoila no i tak tankuję je już ze 300k km i żadnych problemów nie było. Gdzieś czytałem żeby zbiornik był zawsze jak najpełniejszy, bo nie zbiera się kondensat i to wydaje się być rozsądne.
@budus2: Na stacjach coraz rzadziej spotkać 98, we wszystkich benzynach, które miałem zarówno stare atmosferyczne jak i nowe turbinowo-kompresorowe zawsze na klapce było lej 95.
a czy ja pisze ze tak jest? Czytanie ze zrozumieniem sprawia aż taki wysiłek? xDD napisałem 'mowi sie'. Czyli slyszalem takie opinie, ale ich nie potwierdzam bo #!$%@? nie robiłem badań xD
@arekszparek: mówi się, że arekszparek do debil. Nie podawaj dalej każdej głupoty jaką usłyszysz z dodaniem "mówi się" na początku.
#motoryzacja
Komentarz usunięty przez moderatora
@arekszparek: co za brednie. To nie ma żadnego znaczenia i co to w ogóle za parametr paliwa? xD
Komentarz usunięty przez autora
@arekszparek: mówi się, że arekszparek do debil. Nie podawaj dalej każdej głupoty jaką usłyszysz z dodaniem "mówi się" na początku.