Wpis z mikrobloga

Chce założyć druga spolke z.o.o która planuje uruchomić w pewnym momencie gdy dojdzie do współpracy z jedna duża firma. Nie znam dokładnej daty ale będzie to w ciągu najbliższych 3 miesięcy. Chce już mieć gotowa firmę w momencie jak dowiem się ze możemy zacząć działać. Teraz mam dwa pytania:

Zakładam spółkę wpis do krs itd ale nie zgłaszam narazie do vatu. Spółka nie ma przychodow, co leży w moim obowiązku przy spółce która nie generuje żadnego ruchu? Normalnie muszę robić sprawozdanie robic?

Zakładając ze zakładam i zgłaszam od razu do VAT to wiem ze składam zerowe deklaracje jak nic się nie dzieje , ale muszę w ciągu 6 miesięcy mieć jakiś obrót bo wykreśla mnie z vatu prawda ? #firma #spolka #podatki
  • 3
@kuncfot: Przez internet jak zakładałem obecna spółkę w zeszłym roku w krs była chyba po 3 dniach a do vatu wpisali mnie chyba po tygodniu@SantiJacope: Chciałem zapytać ale jest na urlopie pare dni i nie chciałem truć dupy , za to ja mam więcej czasu teraz przez te pare dni i chciałem sobie już założyć spółkę.