Aktywne Wpisy
Gours +41
Ale ten Rożek to jest też pet - nie dziwne, że gość jest w Kanale Zero. Za czasów PiS gość w ogóle nie wchodził w politykę, jak Mazurek wygadywał bzdury o klimacie to też siedział cicho, ale jak trzeba zaatakować rząd, to jest na posterunku xD Typ zrobił teraz film oparty na własnych wyobrażeniach i urojeniach, bo „może tak być i lepiej być przezornym” xD
Jak ja gardzę tymi wszystkimi kryptopisowcami. Nagle
Jak ja gardzę tymi wszystkimi kryptopisowcami. Nagle
Jakie możecie polecić gry na PC ale takie naprawdę klimatyczne i wciągające? Próbowałem grać w gry z 2015-2024r ale to straszne ścieki są xD
Gatunki mogą być dowolne oprócz gier na czas których nienawidzę xD
#gry #pcmasterrace #pc
Gatunki mogą być dowolne oprócz gier na czas których nienawidzę xD
#gry #pcmasterrace #pc
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Istnieje w ogóle coś takiego?
#audio #audioboners #audiofile #foobar #muzyka #pytanie
Kombinowałem coś z Winampem, ale on w ogóle nie odtwarzał mi flaców. Tragedia.
limit = np. 89dB
max = peak utworu w dB
reszta = wartosci dB całego utworu oprócz jego peaku
if (max != limit) {
roznica = max - limit
max = max - roznica
reszta = reszta - roznica
}
/btw. tutaj chyba w grę wchodzi właśnie ten replay gain, jeśli się nie mylę
co do spotify to sprawdze jak to tam dziala, ale bardziej interesuje mnie foobar i inne, bo mam na kompie sporo flaców
Jeśli chcesz wyrównać "głośność" poszczególnych utworów podczas ich odtwarzania, to w ogóle nie powinieneś się interesować peakiem, czy tam wartością maksymalną. Po pierwsze, wartość maksymalna (peak) nie wpływa na odczucie głośności utworu muzycznego. Po drugie, o ile nie słuchasz muzyki klasycznej bądź jazzu, to w 99% utworów wartość maksymalna będzie 0 dB FS. Takie uroki dzisiejszych standardów masteringu. To czym powinieneś się zainteresować, to wartość równoważna,
Póki co działa raczej ok.
Znalazłem jeszcze taką wtyczkę: http://www.foobar2000.org/components/view/foo_r128norm
Ona też normalizuje korzystając z ustawień w ReplayGain, ale trochę innym algorytmem.