Wpis z mikrobloga

Jako ten słynny świadomy konsument mam zagwozdkę. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakie macie doświadczenia z rękawicami kuchennymi? Ze względu na wygodę najbardziej pasowałyby mi materiałowe (duże, więc łatwiej założyć/ściągnąć i miękkie, więc łatwo się nimi chwyta), ale czy przy wyjmowaniu np. blachy z piekarnika nagrzanego do 250 st. C naprawdę skutecznie izolują? Zauważacie różnice między bawełnianymi a aramidowymi? Czy lepsze silikonowe?
Mam ręce dość wrażliwe na temperaturę i chciałbym wygodnie móc coś wyjąć z piekarnika nie spiesząc się (bo zawsze o coś wtedy zawadzę, uderzę, itp.). Obecnie używam do tego poskładanej szmatki, ale jak mi się ześlizgnie ręka to nie jest przyjemnie. xD
#gotujzwykopem #kuchnia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZukColorado zależy do czego używasz
Bawełniane są spoko jak do około 220 potrzebujesz
Jak ponad to to aramidowe
Jak ciężkie rzeczy to bawełniane mogą mieć przewagę (spłaszczony aramid słabo chroni)
Jak do mokrych to silikonowe

Ja jak mam żeliwo (8kg) rozgrzane do 300 stopni i mam tam dać chleb, to tylko aramidowe. W silikonie bym się poparzył a bawełniane mi się przypalały ;p
  • Odpowiedz