Wpis z mikrobloga

@SzalonyFanMalysza: W Polsce już była podobno historia, za czasów PRL. Też pałowali zomowcy, też strzelali do ludzi. A ktoś za to odpowiedział? Jakieś śmieszne wyroki, Kiszczak, Jaruzelski, stan wojenny. Nie ma sprawiedliwości.
  • Odpowiedz
@wolny_kangur Nie wiem jak to dziala, ale wsrod mlodych Polakow Korwin czy Konfederacja maja duze poparcie. 15 czy 16 latkowie gdy zaczynaja sie interesowac polityka to wlasnie ida w to srodowisko. Potem koncza te 18 czy 19 lat i powoli przechodza w strone centrum.
  • Odpowiedz
@SzalonyFanMalysza: Z korwinizmami jest jak z toksycznym związkiem, kiedy w nim jesteś to zawsze znajdujesz jakieś usprawiedliwienia na to co robi Twój partner, ale jak już w końcu dojrzejesz to mówisz do siebie: Boże jaki ja głupi byłem.
  • Odpowiedz
@SzalonyFanMalysza: najsmutniejsze jest to, że konfederacja jest tak naprawdę jedyną alternatywą dla ludzi z liberalnymi i libertariańskimi poglądami. chyba nigdy nie będzie w polsce rigczowej, liberalnej partii, która będzie za obniżką podatków i ludzie ją tworzący nie będą radykalnymi konserwami.
  • Odpowiedz
@Kiruuuuu:

najsmutniejsze jest to, że konfederacja jest tak naprawdę jedyną alternatywą dla ludzi z liberalnymi i libertariańskimi poglądami.

Prawdziwy liberał nigdy nie odda głosu na twór pokroju Konfederacji. Ta partia jest zaprzeczeniem
  • Odpowiedz