Wpis z mikrobloga

#polityka #polityka #neuropa #bekazprawakow

Czy korwin staje się oficjalnie dobudówką narodowców i Bosaka w partii o nazwie Konfederacja?
- nacjonalizm ponad wszystko, walić Białorusinów
- ateiści to debile
- działania w sprawie lgbt za słabe

Czy to już gra o bycie bardziej skrajnym od PiSu w czasach, kiedy PiS próbuje ich wykluczyć z życia politycznego i nerwowo próbują się chwytać jeszcze większego radykalizmu? A może głupota? Czy też wypływ myśli narodowców, który zawładnął już większością wypowiedzi polityków tej partii?

Czy pan Wilk i Korwin przesiąknęli poglądami Bosaka?

Buk, honor, włoszczyzna.
  • 6
@piururo: Ja od początku mówiłem, że środowisko korwninistów brunatnieje z dnia na dzień odkąd się związali z RN. Po tym, jak Bosak został kandydatem na prezydenta można było stwierdzić, że właśnie wyprowadzono sztandar Wolności i schowano go do komórki na miotły.
@piururo: myśl narodowa jest zywotniejsza od wolnościowej i wyprze ja w konfie.

Mnie tylko zastanawia dlaczego narodowi fundamentaliści akceptują Korwina ktorego życie jest zaprzeczeniem wartości konserwatywnych.
@graf_zero: politycznie był im potrzebny, on i jego partia pociągnęli za sobą parę % typowych kuców - wyborców, których interesują jedynie niskie podatki, ale których w sumie nie obchodził kościół ani lgbt. Być może ich w tym czasie mocno zradykalizowali, bo ostatnio naprawdę mało widać tych, co mają tę całą wojnę lgbt 'gdzieś', a kiedyś ich było, zdaje się, całkiem sporo.