Jest tu jakiś spec który orientuje się w rynku telewizorów i pomoże z wyborem? Szukam czegoś o przekątnej 55" i ze SMART. Nie zależy mi jakoś szczególnie na jakości obrazu, a bardziej na długim wsparciu. Kilka lat temu u rodziców była taka sytuacja, że po ok. roku tv przestał dostawać aktualizacje i cały jego smart stał się bezużyteczny. A więc wole nowszy sprzęt z perspektywą długiego wsparcia ze średniej półki jeżeli o jakość obrazu, niż starszy już sprzęt ale z górnej półki jeżeli chodzi o jakość obrazu. TV będzie użytkowany głównie przez narzeczoną, mamy tylko tv naziemną i na tym zostaniemy, ona lubi po prostu jak coś w tle leci i jednym okiem ogląda (tu też chciałbym aby tv nie ciągną nie wiadomo ile prądu), ja natomiast tv nie oglądam ale chciałbym korzystając z okazji używać funkcjonalności które daje SMART, jakieś aplikacje typu youtube, twitch, netflix, itp. No i przeglądarka. Żadnej konsoli nie będę podłączał pod ten sprzęt. Chciałbym jeszcze złącze rj45 bo już kabel mam położony. To chyba tyle. Budzet, 2500-3000zł. #telewizory #telewizor #telewizja #tv #smarttv #pytanie #pytaniedoeksperta #rtv #rtveuroagd #cokupic
@Vadzior: jak przestanie ci działać Smart w tv, to możesz kupić np. mi boxa za 150zl i śmigać dalej ¯\_(ツ)_/¯ To już chyba lepiej skupić się na jakości matrycy, a ewentualny słaby system zastąpić właśnie mi boxem
@HumanBeing: Tak, da się to obejść w ten sposób. Ale jakoś psychicznie wolałbym aby to wszystko działało tak seryjnie. Co do jakości, nie chce pchać się w jakieś 144Hz full hd 8k bo i tak tego nie wykorzystam. Mamy obecnie samsunga 32" jakiegoś startego i jego jakość w 100% nam wystarcza (tylko jest mały, nie ma smart i jest to sprzęt pożyczony, tymczasowy na czas dokończenia remontu). To, że będę
Szukam czegoś o przekątnej 55" i ze SMART. Nie zależy mi jakoś szczególnie na jakości obrazu, a bardziej na długim wsparciu. Kilka lat temu u rodziców była taka sytuacja, że po ok. roku tv przestał dostawać aktualizacje i cały jego smart stał się bezużyteczny. A więc wole nowszy sprzęt z perspektywą długiego wsparcia ze średniej półki jeżeli o jakość obrazu, niż starszy już sprzęt ale z górnej półki jeżeli chodzi o jakość obrazu. TV będzie użytkowany głównie przez narzeczoną, mamy tylko tv naziemną i na tym zostaniemy, ona lubi po prostu jak coś w tle leci i jednym okiem ogląda (tu też chciałbym aby tv nie ciągną nie wiadomo ile prądu), ja natomiast tv nie oglądam ale chciałbym korzystając z okazji używać funkcjonalności które daje SMART, jakieś aplikacje typu youtube, twitch, netflix, itp. No i przeglądarka. Żadnej konsoli nie będę podłączał pod ten sprzęt. Chciałbym jeszcze złącze rj45 bo już kabel mam położony. To chyba tyle. Budzet, 2500-3000zł.
#telewizory #telewizor #telewizja #tv #smarttv #pytanie #pytaniedoeksperta #rtv #rtveuroagd #cokupic
To już chyba lepiej skupić się na jakości matrycy, a ewentualny słaby system zastąpić właśnie mi boxem
https://www.x-kom.pl/p/550128-telewizor-55-59-xiaomi-mi-led-tv-4s-55.html