Aktywne Wpisy

SuperN0vak +68
Tusek i spółka przejęli władzę więc i wróciły stare peowskie taktyki. A tak #neuropa jęczała o policję za pisu myśląc, że tusek coś zmieni xDD Posłowie z konfederacji, z których tak się śmiejecie już dawno mówili, że będzie tak samo a Tusek to wcale nie jest wybawiciel narodu. Nawet aborcji nie możecie przepchnąć po cichu, bo tyle warta jest wasza koalicja xDD #bekazlewactwa
#polityka #sejm #protest #ukraina #polska
#polityka #sejm #protest #ukraina #polska
źródło: TUS EK
Pobierz
uderzyłam chłopaka rura od odkurzacza i mam wyrzuty sumienia. tak wyglądał siniak po kilku dniach od uderzenia (╯︵╰,)jak przestac być toksyczna partnerka? #psychologia #logikarozowychpaskow #rozowepaski #kiciochpyta chciałabym zacząć terapie, czy ktoś ma kogoś do polecenia w #poznan
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Jestem mirkiem w potrzebie. Studiuję sobie kierunek na PWr ściśle powiązany z bezpieczeństwem IT i nadszedł czas odbycia praktyk. Niestety przez sytuację z koroną gdzie nie zadzwonię - "nie, nikogo nowego, chyba że zdalnie do pracy". Zakład, w którym miałem ugadaną sprawę również zamknął się cały i robi full remote, przez co wypowiedzieli mi praktyki.
Teraz nie wiem co zrobić. Gdzie mogę szukać? Jest sierpień, w korpo już po rekrutacjach do programów stażowych, małe firmy j.w.. Próbowałem instytucje, jakieś przedsiębiorstwa, instytuty, inne miejsca gdzie moje umiejętności pasują - no nie. I tak już 2 tydzień próbuję znaleźć miejsce, gdzie mnie przyjmą. Oczywiście nie stawiam żadnych warunków już w tym momencie.
Posiadam wiedzę z zakresu administracji sieci (ccna 4 sem., ccnas), utrzymania infrastruktury, systemów SIEM (snorty nie snorty, suricaty, elasticstacki), analizy ruchu sieciowego, wszelakich ITILI, ISO, GPDR, popularnych technologii (konteneryzacja, media, programowanie c++, c#, .net), systemów bazodanowych SQLowych i nieSQLowych, zarządzania i obsługi systemów opartych o GNU/Linux, bash z naciskiem na security (testy penetracyjne, siłowe, nmap, ufw, firewalld itd.), przetwarzania i prezentacji danych dużych zbiorów. Do tego jeszcze cała kwestia prawna secu - polityki bezpieczeństwa, utrzymanie edukacji personelu, audytowanie procesów przetwarzania danych.
I teraz co mogę zrobić. Pracuję w miejscu, w którym nie mam obowiązków związanych z tokiem edukacji, więc praktyki przez pracę odpadają. Mógłbym uzyskać przeniesienie do działu IT, ale wiem, że nic tam się nie nauczę.
Poradźcie przyjaciele - gdzie jeszcze, do kogo. A może ktoś przygarnie mirka do robienia kawy i patrzenia na wykresy odwiedzin facebooka w firmie.