Wpis z mikrobloga

• 133
Wystawiłem stary, długo nieużywany komputer z monitorem 16:9, klawiaturą i myszka na #olx za 150 zł.
Przed sprzedażą wyczyściłem, wymieniłem pasty, postawiłem nowego Windowsa. Chciałem żeby komuś jescze posłużył, a wyrzucić do kosza szkoda. 4 GB ram, core 2 quad, więc do podstawowych rzeczy myślę, że spoko.
I teraz chłop chce zwracać, bo mu wolno chodzi.
Ehh trzeba było nie marnować czasu i wywalić do kontenera
#januszeolx
Renka98 - Wystawiłem stary, długo nieużywany komputer z monitorem 16:9, klawiaturą i ...

źródło: comment_1597130987kyGaL8SXaZ8ySIiQtc5RX6.jpg

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
@Renka98: Jak nie zależy ci na tym kompie to możesz wysłać do tego gościa z Lublina(?) co składa komputery z różnych części dla dziecaków co nie maja, żeby mogły się uczyć zdalnie itd.
  • Odpowiedz
@Renka98: dlatego ja się dawno wyleczyłem z OLX, bo to jest jeden wielki rak, siedlisko januszy i znudzonych ludzi (może nawet ci ostatni najgorsi).

Człowiek wystawia coś za symboliczną cenę, bo szkoda wyrzucić a komuś się może przydać i ludzie oczekują cholera wie czego. Bo kiedyś jeden z drugim słyszeli, że koledze wujka Romana udało się coś super upolować w niskiej cenie.

Albo grad pytań o pierdoły, propozycje zamiany za
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Renka98: sprawdź RAM i grafikę, czy odda takie jak kupił ;)

I mnie w pracy jeden kolo jak zdawał starego kompa przy wymianie to wetknął tam jakiegoś muzealnego szrota z wyjściem VGA i S-video i twierdził, że tak było. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Renka98: Mam bardzo podobny komputer i mimo tego ze dołożyłem do niego jakaś stara zewnętrzna kartę sieciową (wyciąga na niej zawrotne 20mbit/s) to nie powiedziałbym ze cokolwiek jest z nim nie tak, odpala pakiet Office i starsze gry wiec w tej cenie jest aż nadto funkcji. Dodatkowo dałeś mu monitor, olej typa i nie marnuj swojego czasu
  • Odpowiedz
@Renka98 wole wyrzucić albo oddać komus znajomemu niż się użerać z patolą za jakiekolwiek pieniądze. Sama natomiast dużo kupuje na olx np. Meble dla ukraincow na hostel i nigdy niczego nie reklamowałam bo nie jestem dzbanem
  • Odpowiedz
parametry znał i komputer jest sprawny, jako osoba prywatna nie oferujesz odstąpienia od umowy

@Roneth: Jeśli napisał w ogłoszeniu, że komputer jest dobry do przeglądania internetu to musi być dobry do przeglądania internetu albo jest to oszustwo
  • Odpowiedz
@Renka98 on ma rację, takie parametry są za słabe żeby odpalić np FB. Nie mówiąc już o jakiś filmach HD.
Jakby mial te 8GB ram i SSD to mogłoby to chodzić dostatecznie szybko.
  • Odpowiedz
Core 2 quad może już być za wolny właśnie nawet do podstawowych rzeczy.

@kopawdupeswiniom: chopie, jadę na amd 2 rdzeniowy szrot+ 2gb ram i wind 7- od tematów biurowych przez yt (poza wyzszymi rozdziałkami filmów) chodzi jak złoto. Nie ma szans ze 4gb i quad core miałbym zacinać. Ni #!$%@?
  • Odpowiedz
@Renka98: daj znać jak cię będzie straszył że ci mordę obije i skarbówkę naśle. OLXa to się ogarnia tylko przez telefon na słupa i poza domem, prawie jak darknet
  • Odpowiedz