Wpis z mikrobloga

W-----a mnie to że połowa ludzi których obserwuje w zeszłym miesiącu solidaryzowała się z czarnymi zza oceanu, a dziś gdy kraj leżący obok nich walczy o wolność każdy ma to w dupie
#bialorus
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gubi48: @zarazaa: Akurat w Polsce z lewicy sa sygnały wsparca dla Białorusinów ze strony Biedronia i nie tylko.
Wiekszy problem to raczej narodowcy, którzy wprost popieraja Lukaszenke a tak to oburzaja sie przemoca na innych kontynentach gdy im to pasuje
  • Odpowiedz
@gubi48: ja solidaryzuję się w obu przypadkach. Popytaj jednak, bo może nawet nie wiedzą co się teraz dzieje u Białorusinów, moja mama dowiedziała się ode mnie kilka godzin temu. Pamiętaj, że media w Polsce są bardzo niskich lotów, a Ty siedzisz tutaj i masz najnowsze filmiki i informacje pochodzące z telegrama.
  • Odpowiedz
Popytaj jednak, bo może nawet nie wiedzą co się teraz dzieje u Białorusinów,

@Berezowski: Zapewne tak jest - informacje musza hulac po necie , po grupach i zagranicznych mediach, a nie tylko pod tagiem na wypoku. Na świecie zainteresowanie jest takie sobie.
  • Odpowiedz
@gubi48: no ja widziałem, moi znajomi widzieli i cóż poradzimy

Możemy jedynie wyrazić swoje "zaniepokojenie", szkalować Łukaszenko i jeśli Białorusini będą chcieli emigrować i pracować to przyjmować
  • Odpowiedz
@gubi48: Jest to wypadkowa globalizacji i postępującej liberalizacji, która na mocy koncepcji okna Overtona wykreowała BLM jako akceptowalny temat w dyskusji publicznej. Jeżeli nie zostaną podjęte działania popularyzatorskie na podobną skalę tylko w kwestii Białorusi, to istnieje bardzo małe prawdopodobieństwo, że ktokolwiek przejmie się tym bardziej niż protestami w USA.
  • Odpowiedz