Aktywne Wpisy
mirko_anonim +37
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wasze matki też nie potrafią się przyznać do błędu? gdy delikatnie sugerujecie podczas rozmowy o życiu że wasz #przegryw to jednak ich wina i być może to nie był dobry pomysł na posiadanie dziecka i wychowanie w tych warunkach?
- dorastałem w atmosferze kłótni, sprzeczek, czasem fizycznych starć. Nie wiem co to uczucie, miłość. Bliskość dorosłych ludzi mnie peszy.
- zawsze na coś brakowało pieniędzy, kult oszczędzania na wszystkim,
Wasze matki też nie potrafią się przyznać do błędu? gdy delikatnie sugerujecie podczas rozmowy o życiu że wasz #przegryw to jednak ich wina i być może to nie był dobry pomysł na posiadanie dziecka i wychowanie w tych warunkach?
- dorastałem w atmosferze kłótni, sprzeczek, czasem fizycznych starć. Nie wiem co to uczucie, miłość. Bliskość dorosłych ludzi mnie peszy.
- zawsze na coś brakowało pieniędzy, kult oszczędzania na wszystkim,
#sodastream #gotujzwykopem
Mireczcy. dobre to jest. zadowolony jestem. kupilem se to dzisaj dokladnie taki zestaw za 299zł
i dwa syropy za 37 zł
testy:
Woda gazowana- wychodzi bardzo dobra, z kupna butelkowej wody gazowanej juz rezygnuje.
Syropy:
Pepsi MAX- dla mnie smakuje tak samo jak ta sklepowa, takze rezygnuje z kupna butelkowych.
Pepsi (klasyczna z cukrem)- tu niestety sie troszeczke zawiodlem, ale takze rezygnuje z pepsi butelkowanej. W smaku delikatnie rozni sie
Mireczcy. dobre to jest. zadowolony jestem. kupilem se to dzisaj dokladnie taki zestaw za 299zł
i dwa syropy za 37 zł
testy:
Woda gazowana- wychodzi bardzo dobra, z kupna butelkowej wody gazowanej juz rezygnuje.
Syropy:
Pepsi MAX- dla mnie smakuje tak samo jak ta sklepowa, takze rezygnuje z kupna butelkowych.
Pepsi (klasyczna z cukrem)- tu niestety sie troszeczke zawiodlem, ale takze rezygnuje z pepsi butelkowanej. W smaku delikatnie rozni sie
Do generała podszedł jego adiutant.
- Generale wszystko idzie zgodnie z planem. Niedługo skończymy umacniać pozycje.
- Bardzo dobrze, powinniśmy być gotowi na początek wojny.
- Kiedy to się może wydarzyć? - spytał niepewnie adiutant
- Już niedługo, ale zanim tu się cokolwiek ruszy, to trochę min...
- Generale! Generale! Ważna depesza! - do dowódcy dobiegał spanikowany radiooperator
Alfred odebrał depeszę i zaczął ją czytać, nawet brew mu nie drgnęła podczas czytania, toteż adiutant nie spodziewał się słów które usłyszał od generała.
- Zaczęło się Panowie, wybuchła wojna. Adiutancie zbierz oficerów w mojej kwaterze. Przeanalizujemy jeszcze raz wszystkie scenariusze, nie możemy pozwolić sobie na stratę kolonii.
Podobała mu się służba w Afryce. Daleko od wielkiej polityki i wielkich planów bitewnych. Może jeszcze trochę minie nim dojdzie do pierwszych większych starć w koloniach - Generał zdecydowanie był nastawiony optymistycznie...
#wielkawojnafabularnie