Aktywne Wpisy
Tommy__ +410
Aż mi się przypomniało jak za gówniaka rodzice mnie wysłali na wakacje do wujka w Chicago. Zdjęcie rozmazane bo to dawno i robiłem Sony Ericssonem K750i
#zonadlapolaka
#zonadlapolaka
blake-drake +6
Potrzebuję pomocy w zdecydowaniu, co powinienem dalej robić z pieniędzmi i życiem. Mam trzydzieści kilka lat, ale nie mam ani swojego mieszkania, ani samochodu. Dotąd specjalnie nie narzekałem, bo pracuję zdalnie, stać mnie na wynajem kawalerki, raczej niczego sobie nie żałowałem (ale potrzeb dużych też nie mam), coś co miesiąc odkładam, auta mi nie brak, nie przepadam za jazdą nim. Tyle że jestem już niemal w połowie tej czwartej dekady życia i
Łukaszenka, który od ponad 20 lat trzyma Białoruś gospodarczo i rozwojowo w strefie rosyjskich wpływów jest dla Polski najlepszym możliwym wyborem.
Stary komunista i dyktator wyborem wykopowych kucy.
Nikt kto ma więcej IQ niż wynosi jego numer buta nie powie ze Łukaszenka wygrał te wybory w sposób legalny i że jest najlepszym wyborem z perspektywy Polski. A już na pewno nikt kto określa się mianem wolnosciowca.
#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #bekazkuca #4kuce
No, idioci.
Prawaki z Januszem na czele udowadniają, że dla nich rosyjski interes jest ważniejszy od polskiego.
Edukacja obywatelska od młodości jest istotna, gdyż naturalnie tępi zakompleksionych zamordystów.
Ja p------e wy jesteście chyba za młodzi żeby skumać że dzieje się Afryka 2.0.
Rosjanie zmniejszają strefę wpływów (jak państwa europejskie w Afryce) pozwalając na zmianę polityczną zabierając tylko tę "część" która będzie opłacalna jak z krymem(i jak np. oddanie niepodległości Afrykanom przy pozostawieniu w swoich rękach całego przemysłu i kopalni).
W ten sposób g------a sytuacja kraju spadnie na
Komentarz usunięty przez moderatora
@Peeleejin: O czym Ty p--------z człowieku? Próbujesz grać w szachy 5D a fakty są takie że dyktator wydłuża po raz kolejny swoją władzę i tłumi protesty siłą,Wy bijecie brawo.
Wyobrażam sobie jak bronisz
@venividi: Oczywiście że wydłuża swoją kadencje w sposób bardzo niefinezyjny wręcz barbarzyński.
Nie bije nikomu bravo. Jak zapytasz się Ukraińców o pomarańczową rewolucje to chyba każdy ci odpowie że to był błąd. Co z tego że są teraz wolni i niezależni jeśli nie
Komentarz usunięty przez moderatora
@Peeleejin: Pomysł jest przede wszystkim taki żeby unieważnić sfałszowane wybory albo uznać prawdziwy wynik obecnych. Standard w demokratycznym państwie. W momencie uznania sfałszowanych wyborów Białorusini dają sobie se facto napluć w mordę i nadal zostają tam gdzie byli do tej pory.
Co do rosyjskiej interwencji i wywodu w stylu "jak
@venividi: To może zarzuć coś z ostatnich lat. Syria, Ukraina, Liban, Egipt ? W Turcji planowali "tradycyjny przewrót Turecki", ale bez poparcia ludzi nie da się tego zrobić i dyktator się tylko umocnił. Te przykłady ci jakoś nie leżą ? Są zdecydowanie bardziej "aktualne"
Uważam że ten przykład jest bardzo dobry, bo w odróżnieniu od powstań ludzie nie walczyli z okupantem tylko z opresyjną władzą wspieraną przez wschód. Lepsze też od Turcji. Tutaj mowa o stosunku głosów 5:1 dla Cichanouskie, to już spora przewaga, biorąc pod uwagę że głosowało 80% Bialorusi.
@venividi: a co, mamy ich wpuścić do unii? mało ukrów jest?
@venividi: Czyli wypisz wymaluj sytuacja na Ukrainie ? Gdyby w Syrii nie pojawiła się 3 strona (fanatycy religijni) miałbyś ten sam obraz (tylko bogatsze państwo).
@venividi
https://www.wykop.pl/wpis/51301419/ehhh-widze-ze-duzo-amtorow-pcha-sie-do-zabawy-wiec/
Chyba jednak moje na wierzchu