Aktywne Wpisy

Anacron +249
Co roku w Polsce ponad 5000 osób popełnia s---------o, z czego niecały 1000 stanowią kobiety. Lub inaczej. Średnio co dwie godziny w Polsce jakiś mężczyzna popełnia s---------o. Szokujące, prawda?
Co roku w Polsce więcej mężczyzn popełnia s---------o, niż ginie wszystkich ludzi na naszych drogach w wypadkach. I niestety w sporej z pewnością części, a być może nawet w większości przykładają się do tego toksyczne kobiety (ich partnerki). Bo logicznym chyba jest, że
Co roku w Polsce więcej mężczyzn popełnia s---------o, niż ginie wszystkich ludzi na naszych drogach w wypadkach. I niestety w sporej z pewnością części, a być może nawet w większości przykładają się do tego toksyczne kobiety (ich partnerki). Bo logicznym chyba jest, że

Nacho_Libre +16
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Myślałem nad Node.js lub PHP. Zacząłem już trochę się uczyć Laravela, bo tej aplikacji lepiej by pasował PHP, ale teraz myślę, że Node.js wydaje się bardziej przyszłościowy i może go właśnie wybrać.
No i plus, że jest to nadal Javascript.
Uczyć się i robić aplikację full-stack w Node czy PHP?
#programowanie #naukaprogramowania #php #nodejs
Wydaje się, że w PHP jest trochę więcej pracy, ale często jest to praca z frameworkami typu Wordpress, Magento itd, więc dobrze to przemyśleć czy chcesz się w to bawić.
Ja osobiście wolę node'a (koniecznie z Typescriptem), mimo tego że pracowałem rok w PHP.
No właśnie Node jest ciekawszy. PHP wydaje mi się bardziej archaiczny (nie mowie, ze jest zly).
Komentarz usunięty przez moderatora
@JanuszSraczek: ale CMSy to też frameworki. W moim miejscu zamieszkania jest sporo pracy w PHP, ale spora część z nich to praca z magento, WP albo drupalem.
Gdyby odrzucić te oferty to takich czysto PHPowych ofert jest dosyć mało
Komentarz usunięty przez moderatora
@trevoz: nie, CMSy mogą korzystać z frameworków. Magento z tego co się orientuje jedzie na #symfony, ale już taki Wordpress to w dużej części legacy code na archaicznej architekturze.