Aktywne Wpisy
J____-__S +193
Moja psinka musiała zostać dziś uśpiona, dajcie parę plusów na pocieszenie, nie sądziłem że będę tak płakał
#zalesie #zebroplusy #psy
#zalesie #zebroplusy #psy
marcelus +12
W dupie mam co sobie baby z gębą robią, ale ona była taka ładna. Od pierwszego odcinka nie mogłem się na nią napatrzeć. Strasznie szkoda. Mam nadzieję, że sobie daje radę.
#theboys
#theboys
Nie wiem, czy źle podłączyłem, czy trafiła się wadliwa sztuka, ale lampka działa non stop - niezależnie od trybu.
Może ktoś ma tę samą lub podobną lampkę i miał podobny problem?
#rower
Jeśli ma przełącznik z dwoma położeniami, to na jednym świeci zawsze, a na drugim świeci zawsze chyba że jest bardzo jasno (pełne słońce), wtedy czujnik ją wyłączy. Jeśli nie ma przycisku, to czujnik ją wyłącza w pełnym świetle.
Świeci na każdym z nich.
Przed chwilą podłączyłem starą lampkę i dziwne jest to, że po włączeniu na prądnicy jest o wiele większy opór.
Przy nowej lampce praktycznie nie zauważam różnicy gdy przewody są odłączone od piasty i gdy lampka świeci.
Jeśli chodzi o przełącznik, to raczej jest tak jak napisałem wcześniej. Ustaw na auto i przejedź się w pełnym słońcu, powinno nie świecić.
Tego samego spodziewałem się przy nowej lampce, ale tutaj ona świeci niezależnie od trybu. No i opór jest "standardowy" - tak jakby nic nie było odłączone do prądnicy.
Na pewno jest różnica w samym źródle światła - stara lampka to halogen, nowa ma diodę.
Skłaniam się w
Sprawdź funkcję auto w pełnym słońcu.
Inna sprawa: jeśli prądnica nie generuje oporu to co ci szkodzi jeździć na włączonej cały czas, może przez
Tryb auto nie działa. Nie mogę zlokalizować tego czujnika, to bym poświecił bezpośrednio mocną latarką.
Do tej pory jak ktoś mnie pytał o coś o dobrej relacji cena/jakość to polecałem AXA 30 (w cenie ok 65zł aktualnie). Tę z kolei można kupić nawet za mniej niż 50 zł.
No ale skoro nie działa wyłącznik, to z czystym sumieniem nie polecę. Jeszcze jej nie reklamowałem.
W mojej wszystko działa. Automatyczny włącznik, podtrzymywanie. Co ciekawe, jak się naładuje i się ją wyłączy, to natychmiast gaśnie, ale trzyma tę energię w kondensatorze czy w czym tam. Po kilku godzinach, po włączeniu na postoju nadal świeci.
Jak na rower miejski czy amatorski trekking jest super moim zdaniem. W zeszły weekend jeździłem
@general_bomba: dokładnie. Ja swego czasu poszukiwałem tanich lampek z tym rozwiązaniem. Dzięki temu lampka może oświetlić drogę, ale przy tym nie oślepia innych.
@general_bomba:
Heloł - to była mowa o jy-7070 ? Bo właśnie też chce teraz kupić coś po prądnice i nie wiem czy iść w tania chińszczyznę czy jednak pakować się w spor droższą AXE czy inne "uznane marki" płacąc 3xtyle
@bibsz: optycznie wygląda tak jak to co mam https://allegro.pl/oferta/lampa-rowerowa-jy-7070-na-pradnice-w-piascie-70-11563820302?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery-akc_pla_ss&ev_adgr=rowery-akc&ev_campaign_id=16576990955&gclid=Cj0KCQjwspKUBhCvARIsAB2IYuvWv6ECo-jiYemVVm2qqjji31GGvuKjt9ogWyGtNKJMbGuHCpRWSaUaAvK3EALw_wcB
generalnie działa, jedna od co najmniej roku, druga co najmniej pół zeszłego sezonu. subiektywnie, świeci mocniej niż axa echo 30. Podtrzymywanie też działa przyzwoicie.