Wpis z mikrobloga

@saakaszi: Widac za mocno zasugerowali sie idolem neuropkow czyli Tuskiem i Sikorskim, ktorzy maja takie samo zdanie w tej kwestii ¯\_(ツ)_/¯

W depeszy sporo miejsca poświęcono polskiej polityce wobec Białorusi. Czytamy w niej, że dla Tuska i Sikorskiego > podtrzymanie dialogu z reżimem Łukaszenki było "mniejszym złem". Ich zdaniem odizolowana Białoruś wpadnie w > szpony Rosji, której wpływy uniemożliwią przeprowadzenie dalszych prodemokratycznych reform. #polityka
@DorianJS: Ale tu jest mowa o tym jakie stosunki Polska powinna mieć z Białorusią i Łukaszenką. Nie wiem dlaczego odczytujesz wybór opozycyjnego kandydata jako izolację na arenie międzynarodowej.

W depeszy sporo miejsca poświęcono polskiej polityce wobec Białorusi. Czytamy w niej, że dla Tuska i Sikorskiego podtrzymanie dialogu z reżimem Łukaszenki było "mniejszym złem". Ich zdaniem odizolowana Białoruś wpadnie w szpony Rosji, której wpływy uniemożliwią przeprowadzenie dalszych prodemokratycznych reform.
@saakaszi Mam koleżankę Kazaszkę i ona widzi, co Łukaszenka robi złego, ale mówi, że wiele osób z Kazachstanu emigruje do Białorusi i generalnie chwalą jego rządy... Więc nie jest to takie jasne i klarowne. My to widzimy inaczej, biedni Kazachowie, czy Białorusini, inaczej.