Wpis z mikrobloga

Czy miał ktoś sytuację w #civilization6 , że grając przeciwko komputerowi, po którejś turze nie dało się sprzedawać surowców naturalnych innym graczom w większej liczbie niż 1 (wygląda tak jakby przestał działać suwak do zwiększania/zmniejszania liczby szt.)? Oczywiście, jeśli chce sprzedawać pojedynczo kilka razy w tej samej turze, to nie ma problemu, ale suwak nie działa, tak by tę liczbę zwiększyć do chociaż by dwóch sztuk. Jest to dość problematyczne, bo większość czasu w swojej turze zajmuje mi klikanie i sprzedawanie pojedynczo żelaza/węgla/aluminium itp. Gram na imperatorze, więc kasa z surowców jest mega istotna.

Od razu mówię, że na tym etapie rozgrywki jestem pierwszy raz i nie miałem opcji sprawdzić, czy problem powtórzyłby się gdybym zaczął grę od nowa.

Dla jasności chodzi o Civ6 na #xboxone One wraz z dodatkami GS i R&F.
Wcześniej kilka lat maglowałem #civilization5 na PC i ten problem nigdy się nie przydarzył.
  • 3
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Nie, miejsce w magazynie nie jest przyczyna, gdyż jak wyżej wspominałem - w jednej turze mogę sprzedać więcej surowców, ale muszę to robić po 1 szt. Więc przykładowo gdy chce sprzedać 20 szt., to 20-krotnie muszę uruchamiać procedurę handlu.
  • Odpowiedz