Aktywne Wpisy

robert5502 +440
Mogliśmy mieć dobrze wykształconego prezydenta z perfekcyjnym angielskim, godnie reprezentującego naród. Mamy rozchwianego pajaca, którego nie traktuje poważnie nawet jego środowisko polityczne i który gdzie pojedzie tam narobi wiochy. Dyplomaci zagraniczni z coraz większym trudem nie wybuchają śmiechem słuchając dukania Andżeja Spałacu. W młodości zdominowany przez ojca, w życiu politycznym przez żoliborskiego paranoika. Postać groteskowa, memiczna i dla państwa szkodliwa
#przemyslenia #polityka #polska #bekazprawakow #bekazpodludzi
#przemyslenia #polityka #polska #bekazprawakow #bekazpodludzi
źródło: Screenshot_2024-01-23-07-54-02-581
Pobierz
R_O_T_T_E_N +414
źródło: temp_file6402748820911419419
Pobierz

Przygotowałem kilka prezentacji technicznych na lokalny meetup programistyczny (jakich jest setki w dużych miastach). Zawsze dziwiło mnie to, że wiele osób na wstępie przedstawiając się reklamuje swoją firmę. Nazywam się XYZ, pracuję w firmie Januszex, robimy to i to. Dziwi mnie to, że niektórzy po wystalkowaniu zmieniają firmy jak rękawiczki (co rok, dwa, trzy lata) a mimo to nadal ta konkretna firma jest ich wizytówką.
Po rozmowie z paroma osobami okazało się, że co niektóre firmy profitują taką reklamę, na przykład przy podwyżkach.
Nie pracuję w Januszexie, jest to firma zatrudniająca kilkaset osób jednak nigdy nie słyszałem o żadnej zachęcie, by udzielając się w branży reklamować firmę w której jestem zatrudniony. Jak to wygląda w waszych firmach i jak zapatrujecie się na wymienianie firm w prezentacjach/talkach technicznych? Myślicie, że warto się spytać "szefa" o zdanie (by dodać firmę w stopce każdego slajdu), coby nie robić reklamy firmie która ma wywalone na takie rzeczy i przy ewentualnej podwyżce opluje twoje starania ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
A co do samego wymieniania firmy, jeżeli uważasz że firma jest spoko to czemu nie zachęcić jakichś ludzi do zrekrutowania się?