Wpis z mikrobloga

Dobra mirki jest sprawa. Jadę dzisiaj w pierwszą daleką podróż samochodem. Sprawdziłem stan opon, wszystkie oleje, światła, klakson, wycieraczki i szyberdach. Niestety nie mam klimatyzacji, ale to mniej sprawdzania. Kupiłem na drogę 2 energetyki, gdy będę miał moment słabości. Powiedziałem członkom rodziny, że wyjeżdżam i jeżeli nie zadzwonię do danej godziny to coś może być nie tak. Pożegnałem się z psem i dziewczyną. Od razu mówię że nie jestem doświadczonym kierowcą, więc bądźcie wyrozumiali jeżeli coś przegapiłem. Dodam że trasa liczy ponad 120 kilometrów w jedną stronę. Może i nie jakoś bardzo daleko, ale też nie zupełnie blisko, można powiedzieć że średni dystans. Trzymajcie za mnie kciuki.
#motoryzacja #podrozujzwykopem
  • 90
  • Odpowiedz
co za idiotyczny komentarz. Nawet jeśli ta trasa to 100%autostrada to w 1,5 h nie można jej zrobić nie łamiąc przepisów.

@skorpion666: What? Jechałeś kiedyś autostradą? Sprawdź sobie np. takę trasę Skawina - Dębica. Obie w miarę blisko autostrady, ale nie tuż na zjeździe. 120 kilometrów przy obecnym ruchu gmaps pokazuje w godzinę i pięć minut. Gmaps nie liczy na przekrazanie prędkości - jadąc koło 130km/h na autostradzie spokojnie się mieszczę
  • Odpowiedz
@kubaszub ja się tak cykałem jak miałem 680km nad polskie morze , też wtedy mój wpis wszedł w gorące, ludzie radzili żeby jechać nocą bo mniejszy ruch. W sumie mam już tą trasę dwukrotnie za sobą i trochę doświadczenia jak się sprawuje organizm i samochód. Poza energetyka mi rób przerwy oraz zakup w aptece jakiś Visiq czy coś takiego, krople do oczu i na postoju zakrop. Jeśli bait to 3/10 bo odpisałem
  • Odpowiedz