Wpis z mikrobloga

Słuchajcie jestem w Niemczech okolice zachodniopomorskiego. Chciałem kupić na prezenty piwo, dla przykładu Erdinger, Paulaner, Augustiner. Ale po pierwsze wszędzie jest bardzo mało piwa, a jak już jest to trzy marki na krzyż i wszystko w puszkach albo plastikach. O co chodzi? Bardzo Dawno nie bylem w Niemczech. Czy można jeszcze u nich kupić normalne piwo w szklanych butelkach?
#niemcy #piwo #alkohol #kaufland #lidl #aldik
  • 14
  • Odpowiedz
@HumanAfterAll: z popularnych marketow Rewe ma czesto osobny sklep z napojami zaraz obok spozywczego + Kaufland ma juz na standardzie - jak podasz miejscowosc to Ci poszukam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@adamdd: dzieki wielkie! Trochę sie bałem ze Niemcy juz wgl odeszli od szkła. W Czechach na Słowacji wybór byl ogromny. Jeszcze raz wielkie dzięki. Jutro u nich będę to dam znać czy sie udało! Tschüs!
  • Odpowiedz
@HumanAfterAll: absolutnie nie, jesli moglbym polecic jakies piwo od siebie, to bylby to Moritz Fiege, wszelakie rodzaje, ale zwlaszcza Helles i Pils - tylko wtedy butelka z korkiem ala Grolsch kosztuje 15 centow, a nie 8 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@adamdd: hej. Udalo sie! Znalazłem gatrenkemarket przy aldiku w usedom. Nigdy w zyciu nie widziałem tyle piwa. Kupiłem wszystko, co chciałem. Łącznie z tym polecanym przez Ciebie. Dzięki jeszcze raz za tipy i pomoc. Najlepszego!
  • Odpowiedz