Wpis z mikrobloga

Mam taką rozkmine że tak jak teraz ważne jest to kto ma najwięcej kasy tak w przyszłości o tym jak silne są dane instytucje, państwa, firmy czy też korporacje #korposwiat będzie decydować kto ma najlepiej wyuczone sztuczne sieci neuronowe. Tak sobie myślę o tym jak Google sprytnie wykorzystuje to że ludzie weryfikują swoje człowieczeństwo i jednocześnie karmi ich sieć neuronowa danymi poprzez to że ludzie zaznaczają kwadraty na których są znaki drogowe, dzięki czemu google ma ogromną przewagę nad innymi firmami które by chciały zrobić autonomiczne auto. Ciekawi mnie zdanie mirków i mirabelek co o tym sądzicie? #nieprogramowanie #it #informatyka #google #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #korporacje
  • 3
@temokkor: Od samego początku karmili tym sieć neuronową. Pierwszy obrazek był obrazkiem sprawdzającym. Jak przeszedłeś, dostawałeś drugi na którym mogłeś kliknąć cokolwiek.
Tak było kiedyś.
Nie do końca nadążam za obecnie występującym sprawdzaniem, więc nie wiem czy dalej to działa.
Ale tak masz 100% rację, i co więcej nie ty jeden o tym pomyślałeś. W świecie informatyki od dawna jest wiadome że google to zło. W sumie nie tylko ono.
Na