Wpis z mikrobloga

Dlaczego niby ten convoy jest tak wychwalany? Zamówiłem za prawie trzy stówy latarkę do jeżdżenia po zadupiach, gdzie nikt nigdy nogi nie postawił. Wybrałem wersję 5000K, a dostałem na oko (wg balansu bieli w aparacie) wersję 3000K, a środek strumienia ma jeszcze mniej...
2 miesiące czekania i takie rozczarowanie.
#convoy
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@brachistochrona: convoy jak to każda inna marka, ma swoje lepsze i gorsze latarki. Nie wiem co cię skłoniło do tego modelu, ale jak kupiłeś, to musisz z tym żyć :p albo sprzedać tą latarkę i kupić inną. A zaletą convoya jest to, że jest tani i prosty w budowie i obsłudze.
  • Odpowiedz
@m0d3_m4_d0wna: sama latarka jest dobrze zbudowana. chodzi mi o to, że nikt nie sprawdził, czy został wysłany odpowiedni model (barwa światła - do wyboru od 3000K do 6500K)
  • Odpowiedz
@alegoraco: ustawiłem balans bieli na 5000. światło latarki padające na białą powierzchnię powinno być wtedy białe, a nie było. tak więc stopniowo zmniejszałem balans, aż do uzyskania tego efektu i dopiero przy 3000 to uzyskałem.
  • Odpowiedz
@paul43: Mam Convoy M3 - jedna z lepszych latarek, które miałem okazję używać. Jest poręczna, jasna, duuuże aku starcza na długo i nie kosztowała milionów monet.
Mam też 2 szt. Convoy S2+ - to są latarki które sobie leżą gdzie popadnie, tyle ile razy one spadły, upuszczone gdzieś w błoto, w deszczu na rowerze i działają, a kosztowały mniej niż 50 złotych.
Myślę, że stąd wynika popularność Convoy - niedrogie
  • Odpowiedz
@paul43: mam 3szt Convoyów S2+ i jeden C8. Na rower zwykła S2+ z dioda SST20 lub Cree ze sterownikiem 8X rozświetla całą okolicę pięknie, do tego daszek żeby nie oślepiać i jest miód.
  • Odpowiedz