Wpis z mikrobloga

Wracamy do partii Judit Polgar, stagujemy ją na twitterze... i zobaczymy czy zareaguje. Znając życie, to nie... nikt nie reaguje, elityzm w szachach! :D A partia nie byle jaka, bo Garry Kasparov dostał łomot od Judit Polgár. Nie znalazłem żadnego wyjaśnienia nigdzie czemu Garry zagrał wariant totalnie remisowy... potem wpadł w lipną pozycję po błędnym ustawieniu gońca... a potem to już się potoczyło...

Judit Polgár vs Garry Kasparov
https://youtu.be/uX5lGf4jUyg

Przyjemnej rozrywki...

#mordimerchess #szachy #szachujzwykopem #contentnadzis #youtube
Vit77 - Wracamy do partii Judit Polgar, stagujemy ją na twitterze... i zobaczymy czy ...

źródło: comment_1594945631RiETuw8r9yDMnuQKhvztEO.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sailor_73: Na tym polega teoria debiutów. Ruchy gra się po coś albo przeciw czemuś. Yasser mówi "wojna idei" - no bo skoro on mi chce tak, to ja mu przeciwstawię się tak, i znowu trzeba kombinować :)
  • Odpowiedz
@sailor_73: Mnie ani przez myśl nie przeszło, aby tak zareagować na śmiałą myśl, że w szachach istnieją partię z taką ilością "przemyślanych ruchów do przodu" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vit77: pomijając uszczypliwości to ona grała z rozmachem on się cofał i bronił, taktyka poprawiania pozycji swoich figur wydała, weź miej taką babę w domu i spróbuj skłamać albo kiwać ::)
  • Odpowiedz
@sailor_73: No ale tak się generalnie gra Berlin Defense... Polgar zwykła grać mega-agresywnie, a tutaj bez hetmana miała ograniczone możliwości... no i jak widać nie wszystkie drogi prowadzą do Rzymu, nawet w remisowym otwarciu.
  • Odpowiedz