Wpis z mikrobloga

@JackSnuff: W lodówce coś koło 2 lat. W zamrażarce to nie ma szans żeby jej sie coś stało. Nie ma dostępu do światła ani żadne bakterie nie działają w takiej temperaturze. To tak jak z trupem ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak sie zamrozi to trzyma i trzyma.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ariul: @Waspin: @SOBEAR: poszperałem i mrożenie to chyba nienajlepszy pomysł pozostaje lodówka

Teraz kilka słów o temperaturze. Na ten temat narosło wiele wątpliwości i nieporozumień. Spróbuję się do nich teraz odnieść. Przede wszystkim – jedno jest bezsprzeczne – im wyższa temperatura tym mniejsza trwałość liquidu (dotyczy to oczywiście także roztworów bazowych, niezależnie od stężenia nikotyny). No dobrze, powie ktoś, to może utknąć takie butelki do zamrażarki i wtedy będzie
@JackSnuff: No tak ale on pisze o płynach pewnie już z aromatami itd. Czysta niko jest klarowna itd z zamrażarki nawet po długin czasie. Zaufaj nam. Trzymamy tak spory czas i nic sie nie dzieje kopie normalnie. Nie ma żadnego zmętnienia , rozwarstwienia czy innych nieporządanych efektów. Za to aromaty mogą sie rozwarstwić itd od takowej temperatury. Sama baza nie może.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@JackSnuff: trzymałem w zamrażalniku ponad 3 lata (część niko w hurtowych ilościach), nic się nie rozwarstwia ani nie wytrąca. Można potem wstrząsać. Poza tym on miał na myśli mrożenie, pisał to gdzieś później. W domowej zamrażarce NIE zamrozisz bazy bo temperatura zamrażania glikolu jest poniżej -20