Wpis z mikrobloga

modyfikacja czegokolwiek w #diango #python to jakiś koszmar. gdzie by nie spojrzeć, to każda klasa dziedziczy po 10 innych, w tym znajdą się ze 2 metaklasy, 15 mixinów, 40 metod, w tym połowa z super(). chcesz zmienić standardową walidację czegoś, to najpierw musisz znaleźć, czy jest ona w polu modelu, samym modelu, managerze modelu, polu formularza, formularzu czy może widoku. zaczynam rozumieć, dlaczego w #webdev tak lubią microframeworki.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dlatego wole jquery, proste funkcje na kilka linijek

@getin: koleś pisze o gównianej backendowej apce, która ma drzewo genealogiczne większe niż Habsburgowie, a ty wyjeżdżasz z biblioteką do przesuwania divów - bo ta ma "funkcje na kilka linijek"? o.O
  • Odpowiedz
@ProfesorBigos: ja to wogole mam wrazenie ze caly ten webdev to sie turbo skomplikowal w ostatnich latach... zreszta nie tylko webdev, kiedys samo wejscie w dana technologie bylo duzo latwiejsze. Dzisiaj ilosc bibliotek i frameworkow, narzedzi mnie momentami odpycha po tylu latach... i nie chodzi o inny jezyk tylko o to ze zanim przejde do pisania musze poswiecic pol dnia na konfiguracje srodowiska zeby dzialalo...
Przy duzych projektach to ma
  • Odpowiedz
ja to wogole mam wrazenie ze caly ten webdev to sie turbo skomplikowal w ostatnich latach... zreszta nie tylko webdev, kiedys samo wejscie w dana technologie bylo duzo latwiejsze.

@swiniakstatysta: No próg wejścia od czasów stronek pisanych w PHP w latach 2000+ wzrósł kosmicznie. Czasy informatyki dłubanej kijaszkiem minęły bezpowrotnie.

Tzw. z jednej strony jak chcesz postawić "prostą fajną stronę" to Wordpress a nie pisanie od zera, z drugiej jakbyś
  • Odpowiedz