Wpis z mikrobloga

Sami rasiści na tym wykopie. Biała supremacja, biały przywilej.

Faszyści i rasiści. George Floyd wskazał światu drogę, jak walczyć z rasizmem, a na wykopie nadal zaścianek rasistowski.

A o kolonializmie to już zapomnieliście? O niewolnictwie?
Macie za to wszystko przeprosić. I precz z policją. Tylko prześladuje mniejszości, pod pretekstem że niby "przestępców" łapią.

#konfederacja #policja #blacklivesmatter

Rasizmu zabronić
Policję zwolnić
Czarnoskórych sprowadzić
  • 33
  • Odpowiedz
George Floyd wskazał światu drogę, jak walczyć z rasizmem

@wypok312: fałszując walutę?( ͡° ͜ʖ ͡°)

A o kolonializmie to już zapomnieliście? O niewolnictwie?

@wypok312: my to mieliśmy chłopów pańszczyźnianych i nie tylko my, cały region na wschód od Łaby tak miał. Ponadto po co tatarzy najeżdżali ziemie Rzeczpospolitej, Węgier, Austrii, Rosji, Mołdawii, Wołoszczyzny, Chorwacji? Po co brali jasyr, aby sprzedawać w dawnym Konstantynopolu? Mamelucy
  • Odpowiedz
@wypok312: Rozmawiałem jakiś czas temu z kolegą lewakiem i doszliśmy do wniosku że murzyni w Stanach są faktycznie dużo niżej pod każdym kątem do swoich białych odpowiedników. W 18 wieku w Europie robole i chłopi byli praktycznie niewolnikami, #!$%@? od świtu do nocy za psi #!$%@?, a mimo wszystko potrafili #!$%@? cara, ściąć króla, spalić maszyny kapitaliscie, wywalczyć sobie 8h dzień pracy i wolne weekendy. Czarni nic samemu nie potrafili
  • Odpowiedz
Białym nacjonalistą i rasistą.

@wypok312: ale którym dokładnie? Białych jest całkiem sporo( ͡° ͜ʖ ͡°) Ładną murzynkę bym przygarnął, taki ze mnie rasista

I bardzo dobrze. Może zaczną wreszcie traktować czarną społeczność z szacunkiem.

@wypok312: teraz to tylko jak upośledzonych
  • Odpowiedz
@Kaczypawlak:

ale którym dokładnie? Białych jest całkiem sporo( ͡° ͜ʖ ͡°) Ładną murzynkę bym przygarnął, taki ze mnie rasista

Polskim. Potem jadą takie p0laki za granicę ze swoim rasizmem i go szerzą na zachodzie.
  • Odpowiedz