Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Mirkokoksy jestem już po pierwszym treningu - jestem bardzo zmachany i zadowolony. Ogólnie to trening był bardziej poznaniem moich możliwości i zapoznaniem mnie ze sprzętem, które będę używać. Póki co trener chce się skupić na likwidacji wad postawy i ogólnorozwojowym treningu na maszynach - stwierdził, że przy mojej masie tak jest lepiej, bo nie będę dodatkowo obciążać i tak już ciężko pracujących stawów.
Dodatkowo byłem u dietetyka sportowego. Mam rozpisane co jeść i w jakich ilościach. Jedyne co mnie frapuje, to fakt, że do diety dorzucił mi:
d3 z dodatkiem k2 - 2 tabletki dziennie
Omega 3 z kfd
Białko z kfd
Kreatyna monohydrat 5g

Jak do witamin nie mam większych zastrzeżeń to reszty nie znam i nigdy nie brałem. Jest to bezpieczne?
#mirkokoksy #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 11
@LeniwiecPracoholik trening dla początkującego na maszynach to wedlug mnie glupota. Wedlug mnie wolne ciężary i podstawowe cwiczenia to najlepsze rozwiązanie. A stawy? No pewnie te kilka czy kilkanascie kilo na sztandze im nie zrobi różnicy bo jako początkujący dyzo nue będziesz dźwigal. No ale nie wiem ile wazysz i czy to już blizej kalectwa. Co do suplementów mozesz brac sa bezpieczne.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LeniwiecPracoholik: no właśnie, to, że nie dodał Ci witamin to już pozytywy. A reszta tych dodanych suplementów jak dla mnie właśnie pokazuje, że gość się zna.
Ciekawi mnie tylko te 2 tabsy D3, skoro mamy okres letni obecnie.
Niemniej być może stwierdził że masz niedobór/potrzebujesz więcej.

Jest git