Aktywne Wpisy
masztomasztomasz +109
Kandydatka do pracy w pizzerii.
orlen_lite +28
Zatankowaliśmy samolot prezydenta #usa!
- 9 amerykańskich cystern R-11
- Pojemność 23 tysiące litrów każda
- Tankowanie: 1450 litrów na minutę
#paliwo #chwalesie #ciekawostki #airforce
- 9 amerykańskich cystern R-11
- Pojemność 23 tysiące litrów każda
- Tankowanie: 1450 litrów na minutę
#paliwo #chwalesie #ciekawostki #airforce
Mam problem z samochodem, a dokładniej z centralnym zamkiem. Pacjent to Chevrolet Tacuma rocznik 2007 (Inna nazwa: Daewoo Rezzo/Tacuma). Układ elektryczny w zasadzie identyczny jak w Nubirze i Lacetti.
Centralny po zakupie działał normalnie: tj.:
1) Otwieranie/Zamykanie z kluczyka,
2) Otwieranie/zamykanie z pilota,
3) Otwieranie zamykanie z przycisku w drzwiach kierowcy (master)
Z czasem zaczęły dziać się dziwne rzeczy.
1) Samoczynne otwieranie i zamykanie się drzwi
2) Próby domykania drzwi (Drzwi zamknięte i zablokowane, a centralny „strzelał” jakby cały czas chciał zamknąć)
3) Standardowo kierunkowskazy migały raz na zamknięcie i dwa razy na otwarcie. Wraz z pojawieniem się problemu, na zamknięcie kierunki nie migają, na otwarcie migają dwa razy, ale przerwa między jednym, a drugi mignięciem wynosi 3-4 sekundy.
Co ciekawe za pierwszym razem odłączyłem moduł alarmu (OEM: 96387632). I na kilka dni się uspokoiło, po czym… Zaczął znowu „strzelać”. Pozostało wyjęcie bezpiecznika. Moduł alarmu sprawdziłem elektrycznie, wydaje się ok.
Myślałem, że to może złamana wiązka w przelotce między drzwiami a słupkiem A. Wymieniłem ją, ale nic to nie pomogło.
Co ciekawe, po wsadzeniu bezpiecznika centralny działa z pilota normalnie przez około 24h (nie działa z mastera i kluczyka), a potem znowu zaczyna „strzelać” zamkami jak głupi.
Na myśl przychodzą mi jeszcze tylko cztery rzeczy:
1) Walnięty przekaźnik od centralnego
2) Jednak walnięty moduł alarmu
3) Problem z masą
4) Jakiś problem z masterem w drzwiach.
Czy znajdzie się tutaj jakiś Mirki lub Mirabelki które pomogą mi rozwiązać ten problem?
#daewoo #chevrolet #samochody #motoryzacja #pytanie