Jeśli tylko się utwierdzi, że Duda wygrał, jutro z rana sobie otwieram piwo, specjalnie pójdę do biedry po Harnasia, włączam wykop i czytam komentarze cały dzień. Mam wyższe wykształcenie, zarabiam pięciocyfrowe kwoty co miesięcznie(i nie koniecznie z 1 z przodu) Będę czytał komentarze biedniejszy i/lub gorzej wykształconych ode mnie jak to biedni i niewykształceni Polacy wybrali Dudę Zapowiada się dobry dzień Taguję @StaryWilk @lakukaracza_ jako dwie główny osoby, które będą mi dostarczać contentu #bekazpisu #bekazlewactwa #polityka #wybory
UWAGA: Nie koniecznie poprawne będzie wówczas, gdy mowa o przeciwstawieniu treści: nie + konieczność (w znaczeniu obligatoryjności, obowiązku), np. Nie koniecznie, lecz mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku.
A ja napisałem poprawnie bo napisanie explicite z wielkiej litery jest oznaką szacunku. Nie muszę tego robić w dyskusji w internecie.
Dokładnie. Szacunku dla własnego języka. Nigdzie nie ma zasady w języku polskim, że jeśli kogoś nie lubisz i piszesz w internecie, to możesz używać małej litery - pokaż mi słownik ortograficzny albo wypowiedź rady języka polskiego z takim twierdzeniem, jeśli się mylę
Co do zaimków, jest to Twoja opinia na ten temat. Jeden rabin powie tak, inny nie. Nie pisałem, że Ciebie nie lubię lub nie szanuję więc tak piszę. Pisałem, że nie muszę okazywać explicite szacunku.
Zaplusuj jeśli nie pobrałeś karty do referendum. Głosowałem chwilę po 7 rano i podobnie jak ja udziału w referendum odmówiła co druga osoba :) #polska #wybory #wydarzenia #chwalesie
Mam wyższe wykształcenie, zarabiam pięciocyfrowe kwoty co miesięcznie(i nie koniecznie z 1 z przodu)
Będę czytał komentarze biedniejszy i/lub gorzej wykształconych ode mnie jak to biedni i niewykształceni Polacy wybrali Dudę
Zapowiada się dobry dzień
Taguję @StaryWilk @lakukaracza_ jako dwie główny osoby, które będą mi dostarczać contentu
#bekazpisu #bekazlewactwa #polityka #wybory
@Fan_Morawieckiego: Uszanuje każdy wynik.
Komentarz usunięty przez moderatora
Widać, że język polski nie jest wymagany na twoim stanowisku.
https://www.youtube.com/watch?v=_n5E7feJHw0
Ale, jeśli faktycznie to
@Robol: Zaimki, w których zwracasz się do adresata, w języku polskim są pisane z dużej litery.
@Robol: https://www.ortograf.pl/watpliwosci-jezykowe/nie-koniecznie-czy-niekoniecznie-razem-czy-osobno
A ja napisałem poprawnie bo napisanie explicite z wielkiej litery jest oznaką szacunku. Nie muszę tego robić w dyskusji w internecie.
@Robol: Właśnie dobrze.
Dokładnie. Szacunku dla własnego języka. Nigdzie nie ma zasady w języku polskim, że jeśli kogoś nie lubisz i piszesz w internecie, to możesz używać małej litery - pokaż mi słownik ortograficzny albo wypowiedź rady języka polskiego z takim twierdzeniem, jeśli się mylę
Użyłeś zdania współrzędnie złożonego łącznego, a nie przeciwstawnego więc źle napisałeś.
Co do zaimków, jest to Twoja opinia na ten temat. Jeden rabin powie tak, inny nie. Nie pisałem, że Ciebie nie lubię lub nie szanuję więc tak piszę. Pisałem, że nie muszę okazywać explicite szacunku.