Wpis z mikrobloga

Mirki,

Mam przypadek kosiarki spalinowej, która nie była uruchamiana od ok. 5 lat. Stała sobie w piwnicy. Jest w środku olej, jest paliwo ale nie próbowałem odpalić. Myślicie że nic się nie stanie czy lepiej znaleźć jakiś warsztat i zrobić przegląd?

#kosiarka #ogrodnictwo
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mithrindil: @r102: no tak, w sumie to wywal ją na złom, silnik zatarty i wgl podwozie tez było złe ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak nie będzie palić to wykręć świece i na sucho przyłóż do obudowy zobaczysz czy jest iskra, świeca lubi paść ale ogólnie to świeże paliwo a tamto dolewaj częściowo i wypalasz na luzie wszystko
  • Odpowiedz
@Thornilav: @atri: @r102: @Cyrus717: @weedmario: @Sckb:

Wow, nie spodziewałem się takiego odzewu :)

Kosiarka była sprawna. Po prostu dom był wynajmowany i najemca miał w pompie koszenie trawnika. Jak została pozostawiona po ostatnim koszeniu tak sobie stała przez prawie 5 lat. Wymienię olej i paliwo i spróbuje odpalić.

Dzięki za odpowiedzi!
  • Odpowiedz
@niebieskisufit: nowe paliwo, nowy olej, iskra niby mrugała ale odpalić się nie dało. Oddałem do serwisu, myślałem że to dużo droższa impreza, a tutaj za 150 zł wymiania świecy, filtrów, oleju, ostrzenie noży, regulacja gaźnika. Gdybym wiedział że to tylko tyle to bym się tym nie bawił ani minuty :)
  • Odpowiedz