Wpis z mikrobloga

@WuZz: Nie wiem czy jest się czym cieszyć kochana ¯\_(ツ)_/¯ W dzisiejszych czasach napisanie pracy magisterskiej nie jest niczym niezwykłym ()
  • Odpowiedz
@milejska: Praca magisterska może być albo łatwa albo trudna, to wszystko zależy od tego kto ma jakie ambicje i jaki temat wybierze, jak głęboko w niego wejdzie, bo każdy debil potrafi zrobić pracę badawcza ankietową magisterką, a już nie każdy ma zapał i wiedzę, żeby wgłębić się w jakieś niszowe tematy i zrobić pracę, która może mieć jakieś znaczenie.
  • Odpowiedz
taa, za to kierowanie sie we wszystkim stereotypami jest już całkowicie okej :)

@WuZz: Stereotyp to całkowicie coś innego
Stereotypem moze być przykłodowo stwierdzenie, ze wszyscy murzyni kradną lub ze Polki to puszczalskie suki, a Polacy to złodzieje to jest stwierdzenie niesprawiedliwe i krzywdzące.
Natomiast debilne zachowanie i ocena tego zachowania nie jest stereotypem.
Nikt to ma odrobinę oleju w głowie nie zrobi takiego zdjęcia, no może 13-14 dziewczynki, które myślą, ze
  • Odpowiedz
@Peeshu: ja pracę w zawodzie/branży po studiach znalazłam po 3 miesiącach, spędziłam w pracy 9 miesięcy, bo mój korpo-januszex nie mógł się dogadać z konkurencją w sprawie przekazania pracowników i musiałam się ewakuować, bo bym się nie doczekała papierów i odprawy... koleżanka po tych samych studiach (ona inż, ja mgr inż) dostała pracę w zawodzie, ale po 3 miesiącach nie przedłużyli jej umowy (a trafiła do firmy, która w dupie
  • Odpowiedz