Wpis z mikrobloga

@wypraska: Co kto lubi :) bodaj w pierwszym filmie wspominałem, że nie ma "jednej właściwej" metody na budowę domu :) jest ich multum. Dla mnie cęgi są znacznie wolniejsze i to jest podstawa.

Jak komuś bardzo szkoda czasu moze wręcz kupić gotowe strzemiona z zaczepami. Tylko to wychodzi drogo. Jeśli powiedzmy 150-200 zł kosztowałby mnie komplet, a ja je zagiąłem wszystkie w godzinę / półtorej to to się nie opłacało.
@deathcoder wolniejsze bo nie umiesz nimi robic. Byłem w kilku zakładach, gdzie robią prefabrykaty betonowe, mimo że posiadają nawet wiązarki akumulatorowe to robią cegami, szybko i sprawnie.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@deathcoder: kluczykiem? Cęgi panie!

@wypraska: wiązarki akumulatorowe to tak trochę żeby się popisać chyba są. Sam trochę zbrojenie robiłem żeby mieć na chleb, a ogólnie to już jakieś 9 lat po budowach pracuje i żadna poważna ekipa zbrojarska tego nie używa.
@jarezz: Wychodzę z założenia, że każe narzędzie dla wprawnej ręki jest ok a kluczyk mi bardzo pasuje. Pracujemy z przyjacielem i kiedy on ma 1/3 zbrojenia ogarnietą ja kończę pozostąłe 2/3. :)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@deathcoder: nie mówię, że nie. Nigdy kluczykiem nie pracowałem ale efektywność na cegach jest większa. No i wiązałki mniej schodzi.

Powodzenia z budową.