Jeśli władza Kaczyńskiego się utrzyma to będziemy mieć scenariusz węgierski, czyli niemal wyłącznie media narodowe i te pod kontrolą prorządowych biznesmenów jak Solorz. To jedna z rzeczy, o którą toczą się te wybory.
@Nicolas_Bourbaki: OP pisze o jakiś mediach narodowych. A to bzdura. Solorz to niezależny gracz. Nigdy też nie zrobi ze swojej TV propagandówki. Polsat jest lekko przychylny PiS, nic więcej.
Solorz to niezależny gracz. Nigdy też nie zrobi ze swojej TV propagandówki. Polsat jest lekko przychylny PiS, nic więcej.
@Thorkill: No nie wiem. Ja zgadzam się z tym kolesiem poniżej, doktorem prawa UJ i on mówi, że jednak media powinny patrzeć władzy na ręce, a nie być przez nie kontrolowane czy być im "lekko przychylne"
@Nicolas_Bourbaki: No i miał Duda wtedy racje. Ja bardzo rzadko oglądam TV ale pamiętam w 2013 czy 2014 obejrzałem któregoś dnia trzy wydania wiadomości pod rząd. Wszystkie były pro PO (Polsat najmniej). Ale najbardziej mi utkwiło to że wszystkie wydania miały identyczny układ głównych newsów. Każde z wydań zaczynało się od tej samej sprawy, a potem przechodziło do kolejnych tych samych wydarzeń. Jedynie te humorystyczne michałkowe materiały były inne. Obecnie coś
Każde z wydań zaczynało się od tej samej sprawy, a potem przechodziło do kolejnych tych samych wydarzeń. Jedynie te humorystyczne michałkowe materiały były inne.
@Thorkill: OP napisał, że będą media narodowe (aka TVP) i pod kontrolą prorządowych biznesmenów. Nie że media Solorza będą mediami narodowymi. Twoja wizja mediów publicznych ma poważna wadę - jest bezprawna. Ustawa o KRRiT wyraźnie wskazuje, że przekaz w mediach publicznych ma być bezstronny i pluralistyczny.
@RegularJohnny: Umiem. Kwestia Solorza i jego TV nie ma nic wspólnego ze scenariuszem węgierskim, gdzie media prywatne są związane z ludzmi pośrednio lub wręcz bezpośrednio wywodzącymi się z Fidesz. U nas takim odpowiednikiem można nazwać są Sakiewicz albo Karnowscy.
#neuropa #polityka #wybory #trzaskowski2020
@Thorkill: Thorkille mają jakiś gwóźdz wbity w mózg, że zacytuje klasyka.
Przecież to właśnie OP pisze, że media kontrolowane przez Solorz nie będą niezależne, bo ten będzie się dogadywał z tym kto jest u władzy.
Komentarz usunięty przez autora
@Nicolas_Bourbaki: OP pisze o jakiś mediach narodowych. A to bzdura. Solorz to niezależny gracz. Nigdy też nie zrobi ze swojej TV propagandówki. Polsat jest lekko przychylny PiS, nic więcej.
@Thorkill: No nie wiem. Ja zgadzam się z tym kolesiem poniżej, doktorem prawa UJ i on mówi, że jednak media powinny patrzeć władzy na ręce, a nie być przez nie kontrolowane czy być im "lekko przychylne"
Obecnie coś
@Thorkill: Takie pro PO jak np ten materiał:
https://streamable.com/i7w11b
Twoja wizja mediów publicznych ma poważna wadę - jest bezprawna. Ustawa o KRRiT wyraźnie wskazuje, że przekaz w mediach publicznych ma być bezstronny i pluralistyczny.
Ciekawe kto go finansuje? Pewnie Chiny.
@RegularJohnny: sami do tego dążycie
@Thorkill: ty umiesz czytać?
@RegularJohnny: Umiem. Kwestia Solorza i jego TV nie ma nic wspólnego ze scenariuszem węgierskim, gdzie media prywatne są związane z ludzmi pośrednio lub wręcz bezpośrednio wywodzącymi się z Fidesz. U nas takim odpowiednikiem można nazwać są Sakiewicz albo Karnowscy.