Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #komputery
Siema chce sobie kupic nowy komputer i zlozylem cos takiego
AMD Ryzen 5 3600 (Warto poczekac i kupic wersje XT? wydaje sie duzo drozsza ale nie duzo lepsza)
MSI GeForce RTX 2080 RTX Super Ventus XS OC 8GB GDDR6 (znalazłem na olx nową z gwarancją przez następne 3 lata)
MSI B450 Gaming Plus Max
HyperX 16gb (2x8gb) 3200Mhz CL16 Fury
Silicion Power 512gb M.2 PCIe NVMe A80 (Na m2 chce postawic windowsa ale dorzuce HDD 1T z obecnego komputera)
Silentium PC Supremo FM2 650W 80 Gold Plus
Komputer tylko do grania i ogladanie filmow. Nie mam monitora 4k i obecnie nie mam zamiaru kupic wiec bede gral na 1080p. Chce zeby komputer wystarczyl na troche. Zmienilibyscie cos, dodali?
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@moneystars kup chlodzenie na procka, jest ok. Nie wiem czy to taki swietny pomysl brac 2080 jak w tym roku ma byc 3070 ktory powinien byc sporo szybszy
  • Odpowiedz
  • 0
@Armo11 podchodzę do tego że jak mam zapłacić 500 zloty więcej za lepsza karte to chyba warto dołożyć. Czy 2080 rtx nie wytrzyma bez wymieniania dłużej ?
  • Odpowiedz
  • 0
@Armo11 sprzedawca opisuje jak jako nowy z plomba kupiona w kwietniu tamtego roku i mająca jeszcze 3 lata gwarancji. Jedynie na co mogliby mnie oscamowac to nie wysłać jej ale napewno nie będę płacil przed wysłaniem jej.

Edit: znaczy za pobraniem
  • Odpowiedz
@moneystars: Jor łelkom ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przy okazji jak już wydajesz tą kasę ;) To kup dobrą pastę do procka - Notcua NT H2 jest obecnie najlepszym wyborem, w sumie nawet lepszym niż Thermal Grizzly - lepsze parametry wytrzymałościowe, żywotność, a zbija tak samo temperatury. Tylko przy wyborze chłodzenia jeśli bierzesz powietrzne porównaj wymiary obudowy i chłodzenia! Żeby weszło :) Obudowa do której na pewno
  • Odpowiedz
  • 0
@Qrwencjusz jest super mireczku :D

Jeszcze mam pytanie czy lepiej dopłacić i kupić 2080s ta która podałem czy bardziej się opłaca oszczędzić i kupić MSI GeForce rtx 2070 super gaming x 8gb ? Czy różnice w przyszłości będzie duża jeśli będę grał na 1080p? Nie planuje obecnie wymieniać monitora.
  • Odpowiedz
@moneystars: No powiem Ci tak - o ile nie celujesz w ciągłe 144 fps i starczy Ci np 100-120 ;) to do 1080p 2080S to overkill, aż za mocna karta. 2070 Super z palcem w tyłku rozniesie jeszcze długi czas każdy tytuł na ultra grubo powyżej 60 klatek na sekunde w tej rozdziałce (podobnie w 1440p) A jeśli 2070 Super da radę to czemu nie Radeon 5700XT który ma niemalże
  • Odpowiedz
  • 0
@Qrwencjusz monitor mam 144 Hz i chętnie bym go do strzelanek wykorzystal, ale z drugiej strony nie gram w żadne nowe strzelanki a te które mnie interesują raczej nie mają niesamowitej grafiki. Myślałem nad Radeonem ale podoba mi się bardzo Ray tracing i chciałbym go używać. Chciałbym też kupić komputer na jaknajdluzysz czas i ewentualnie wymieniac pojedyncze rzeczy. Teraz mam dylemat czy kupić z olx 2080 teoretycznie nowa czy nowa 2080,
  • Odpowiedz
@Qrwencjusz: w sumie dla niego pasta bez znaczenia, różnica nawet pomiędzy grizzly a tanią mx4 jest znikoma.
Co Ty masz z tym polecaniem chłodzenia za 350-450zł do tego procka, jak tyle dopłaci to już w połowie drogi do ryzena 3700x jest xd
po co, to nie jest ryzen 3900x tylko 3600, tu aż nadto mu wystarczy takie za 100-150zł na bardzo obniżonych obrotach jak ma być cicho.
10129 - @Qrwencjusz: w sumie dla niego pasta bez znaczenia, różnica nawet pomiędzy gr...

źródło: comment_1593669376jwzK5mia3pYR0hDLEiPuJ7.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Qrwencjusz
@10129

Okej ostatnie pytanie okazało się że mój monitor nie ma wejście pod HDMI więc będę dokupować monitor i zdecydowałem się na 2k, Czy 2070 wystarczy mi żeby grać w 2k przez kilka lat czy zdecydowanie iść w 2080? I czy procek nie będzie spowalnial karty graficznej ? Ten monitor trochę nadwyręża mój budżet dlatego chętnie zszedlbym z karta, ale jak nie jest warto to oczywiście dopłacę do 2080
  • Odpowiedz