Aktywne Wpisy
369zszywek +51
Przestrzegam przed mirkiem @Smutny_procesorr
Jakiś czas temu, dokładnie jakoś przed 15 sierpnia wrzucił wpis że prosi o kilka złotych na zupkę chińską bo skręcił nogę, kasa poszła na leki a wypłata "pojutrze" i zaraz odda. Szkoda mi się go zrobiło bo sama niedawno skręciłam nogę więc się odezwałam i pomogłam. Ostatecznie poszło 40 zł na leki i jedzenie. Następnego dnia poprosił o więcej kasy, już nawet nie odpisywałam. Oczywiście minęło dwa
Jakiś czas temu, dokładnie jakoś przed 15 sierpnia wrzucił wpis że prosi o kilka złotych na zupkę chińską bo skręcił nogę, kasa poszła na leki a wypłata "pojutrze" i zaraz odda. Szkoda mi się go zrobiło bo sama niedawno skręciłam nogę więc się odezwałam i pomogłam. Ostatecznie poszło 40 zł na leki i jedzenie. Następnego dnia poprosił o więcej kasy, już nawet nie odpisywałam. Oczywiście minęło dwa
dream_big +202
#chwalesie
Wiem, że to nic wielkiego ale uważam, że jest to dobry początek.
Wiem, że to nic wielkiego ale uważam, że jest to dobry początek.
Siema chce sobie kupic nowy komputer i zlozylem cos takiego
AMD Ryzen 5 3600 (Warto poczekac i kupic wersje XT? wydaje sie duzo drozsza ale nie duzo lepsza)
MSI GeForce RTX 2080 RTX Super Ventus XS OC 8GB GDDR6 (znalazłem na olx nową z gwarancją przez następne 3 lata)
MSI B450 Gaming Plus Max
HyperX 16gb (2x8gb) 3200Mhz CL16 Fury
Silicion Power 512gb M.2 PCIe NVMe A80 (Na m2 chce postawic windowsa ale dorzuce HDD 1T z obecnego komputera)
Silentium PC Supremo FM2 650W 80 Gold Plus
Komputer tylko do grania i ogladanie filmow. Nie mam monitora 4k i obecnie nie mam zamiaru kupic wiec bede gral na 1080p. Chce zeby komputer wystarczyl na troche. Zmienilibyscie cos, dodali?
@moneystars: nie wiem czy ma sens inwestować w 2080S, skoro 2070S świetnie radzi sobie nawet w 1440p.
Edit: znaczy za pobraniem
Jeszcze mam pytanie czy lepiej dopłacić i kupić 2080s ta która podałem czy bardziej się opłaca oszczędzić i kupić MSI GeForce rtx 2070 super gaming x 8gb ? Czy różnice w przyszłości będzie duża jeśli będę grał na 1080p? Nie planuje obecnie wymieniać monitora.
Co Ty masz z tym polecaniem chłodzenia za 350-450zł do tego procka, jak tyle dopłaci to już w połowie drogi do ryzena 3700x jest xd
po co, to nie jest ryzen 3900x tylko 3600, tu aż nadto mu wystarczy takie za 100-150zł na bardzo obniżonych obrotach jak ma być cicho.
@10129
Okej ostatnie pytanie okazało się że mój monitor nie ma wejście pod HDMI więc będę dokupować monitor i zdecydowałem się na 2k, Czy 2070 wystarczy mi żeby grać w 2k przez kilka lat czy zdecydowanie iść w 2080? I czy procek nie będzie spowalnial karty graficznej ? Ten monitor trochę nadwyręża mój budżet dlatego chętnie zszedlbym z karta, ale jak nie jest warto to oczywiście dopłacę do 2080
@moneystars: na najwyższych ustawieniach z ray tracingiem? raczej na pewno nie, tym bardziej, że w RT rtx 3060 podobno ma mieć wydajność 2080ti
w 2k? tak średnio, zwłaszcza, że Ty masz szybszy nieco + grafika się szybciej starzeje, za rok to karta nie będzie dawać rady bardziej.