Wpis z mikrobloga

Drogie Mireczki, w #caraudio jestem zielony. Mam na stanie wiekowy 30 letni samochodzik jeszcze z oryginalnym radiem pamiętającym powstanie zespołu Rammstein :) oraz głośnikami, które - jak się można domyśleć - głównie pierdzą i charczą. Wyglądają jak na zdjęciu, czyli ząb czasu mocno je nadgryzł. Jest ich 4 sztuki (takie same: 2 w przednich drzwiach i 2 w tylnej półce). Średnicy nie jestem pewien, ale odstępy między śrubami to 14cm.

Pytanie oczywiście brzmi - co kupić w ich miejsce? Rzućcie jakieś propozycje głośników ze średniej półki - czyli nie za miliony, ale żeby jakoś to grało plug&play i nie trzeba było przerabiać auta.

Co do radia myślę nad kupnem CONTINENTAL TR7412UB - kanciasty retro wygląd będzie bardzo koherentny z dziadkowozem na czarnych blaszkach.
Pobierz Jefrey - Drogie Mireczki, w #caraudio jestem zielony. Mam na stanie wiekowy 30 letni ...
źródło: comment_1593552421GlI7e2lzSYL1NRIJqvw1sn.jpg
  • 1
@Jefrey szukaj z niskiej półki z wysoką sprawnością min te 91-93db żeby to z radia zasilić Nie pamiętam którzy czy Hertz czy helix robił głośniki z taką sprawnością w sensownym budżecie. Musisz sprawdzić

Bez dłubania drzwi i wzmaka nie ma sensu więcej