Wpis z mikrobloga

Zamówienie zlożone w gearbest na poczatku marca 2020. Priority line. Do dziś nie dotarło. Od 3,5 miesiąca leży na lotnisku na Węgrzech. Choć w sumie to nie wiadomo gdzie jest bo zgodnie z wyjaśnieniami gearbesta priority line nie jest tak naprawdę trackowalne. Opłacilem przez przelewy24 i nie wykupilem dodatkowego ubezpieczenia. Nie przysluguje mi zwrot. Mimo, że nie ma takiego obowiązku Gearbest zaproponował zwrot 50% kwoty zamówienia. Otrzymalem też sugestie, żeby skontaktować się z poczta polską (?). Masakra. Nigdy więcej.
Czy ktoś w ogóle otrzymał towar, który utkną na lotnisku na Węgrzech? Pozdrawiam.
#priorityline #gearbest
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Opłacilem przez przelewy24

@Karol_3miasto: tlucze sie wszedzie i tlumaczy i wypisuje w tutorialach zeby placic paypalem, lub w ostatecznosci karta kredytowa, to jak grochem o sciane.
A potem takie deklaracje hurr durr masakra nigdy wiecej.

Trafiles w sam srodek pandemii gdzie przesylki niektorym i przez 3 miesiace leza np. w singapurze, po to sa ubezpieczenia, po to jest paypal z ochrona kupujacego, po to jest chargeback w kartach kredytowych, zeby
  • Odpowiedz
@Karol_3miasto: Zamówiłem 14.04. Na statusie cisza. Po dwóch miesiącach ruszyłem proces cashback bo płaciłem kartą kredytową. Gearbest kazał czekać do końca lipca ale jak usłyszeli co zrobiłem to napisali mi, że oddadzą całość do 10 dni. Czekam na rozwój sytuacji.
Nie polecam robić większych zakupów przez przelewy 24.
  • Odpowiedz
@Karol_3miasto: byłam w podobnej sytuacji, zamówienie z 13.03 oczywiście przez przelewy24... Z gearbest pisałam od kwietnia średnio co dwa tygodnie. Ciągle kazali czekać, nie odpuszczałam i nadal pisałam że nie mam towaru. Minęło 86 dni i sami do mnie napisali że niestety paczki do nich wróciły i wysyłają towar ponownie. Po 15 "dniach od nadania ponownie telefon mam w domu.
Pisz do nich nawet codziennie, może niech wyślą ponownie? Próbuj
  • Odpowiedz