Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
AlienFromWenus +12
Dlaczego faceci muszą być tacy agresywni, bez emocji, empatii i człowieczeństwa? Zero ludzkich odruchów, tylko maszyny, którym nadrzędnym celem jest zarabiać hajs, bo nie liczy się dla nich być, tylko mieć, i to nie dla siebie, ale by pokazać się innym, że jest lepszy. Pieprzony wyścig szczurów. Na co to komu? Rywalizacja w imię czego? Tylko coraz lepszy telewizor, samochód, zamiast skupić się na budowaniu szczęścia na rzeczach niematerialnych.
Trudno dziś przez
Trudno dziś przez
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Chciałbym kupić samochód z napędem na 4 koła, ponieważ niedługo będę się przeprowadzał na wieś w Południowej Małopolsce.
Dwa razy w tygodniu będę nim dojeżdżał do Krakowa po 40 km w jedną stronę.
Czasem w weekendy będziemy chcieli wraz z żoną pojechać na wycieczkę po okolicy. A parę razy do roku gdzieś dalej.
Moja żona marzy o Transporterze (nawet bez klimatyzacji, byleby był duży). Mnie się strasznie podobają stare Subaru Forester i Volvo XC70.
Mój tata zachwala jeszcze BMW X3.
Co mnie ogranicza to budżet - mam teraz odłożone 20 tysięcy, trochę mogę pożyczyć od rodziny. Ale najchętniej wydałbym do 15 tysięcy.
To na czym mi najbardziej zależy to niska cena eksploatacji. Auto nie musi być dynamiczne, nie musi posiadać luksusów. Chociaż ciągle myślę o automatycznej skrzyni biegów...
Czy mógłbym prosić Was o podpowiedź, których modeli mam szukać, a których unikać?
Będę bardzo wdzięczny!
#4x4 #samochody #kiciochpyta
Trzeba będzie liczyć się z koniecznością serwisu sprzęgła wiskotycznego - niektórzy wymieniają, ale są serwisy regenerujące je, co moim zdaniem się opłaca.
Bardzo poważnie rozważałem to
Na twoje potrzebu super bedzie grand Vitara, bez peoblemu znajdziesz z automatem
Komentarz usunięty przez autora
Odradzam też mimo polecenia Twojego Taty BWM X3 bo koszty napraw i serwisu przekraczają ten z XC70 dwukrotnie.
@GaiusBaltar: ma rację stara turbo-lodówka to jest to, takie polne wozidło.ale ciężko dorwać już zadbanego z prawdziwym przebiegiem.
Od siebie mogę polecić jeszcze tak jak wspomniał @ToJaTwojMorderca: Suzuki bo jest fajne i mało
Xc70 nie jest tanie w utrzymaniu, Subaru wychodzi taniej.
kup sobie xc70 to zatęsknisz za Subaru ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)