Aktywne Wpisy

WOWMichal +6

mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem z w związku z kobietą praktycznie wyłącznie dla jej kasy. Można zrobić małe AMA w komentarzach, postaram sie odpowiedzieć na wszystko oprócz oczywistych trolli.
Jesteśmy z 7 lat i nie zapowiada się żeby miało się zakończyć. Poznałem ją dawno temu przez znajomych znajomych jak to bywa, na jakimś spotkaniu i tak się rozwinęło. Jestem dobrym słuchaczem, chociaż pewnie większość pomyśli że ta cecha do mnie nie pasuje po
Jestem z w związku z kobietą praktycznie wyłącznie dla jej kasy. Można zrobić małe AMA w komentarzach, postaram sie odpowiedzieć na wszystko oprócz oczywistych trolli.
Jesteśmy z 7 lat i nie zapowiada się żeby miało się zakończyć. Poznałem ją dawno temu przez znajomych znajomych jak to bywa, na jakimś spotkaniu i tak się rozwinęło. Jestem dobrym słuchaczem, chociaż pewnie większość pomyśli że ta cecha do mnie nie pasuje po

W uproszczeniu: pc, router i access point nadaje na pinach 1,2 a switch i hubna pinach 3,6. Straight-forward cable bedzie uzyty tylko jak jest po jednym urzadzeniu z kazdej grupy.
Czyli pc-router( nadawania na pinach 1,2 po obu stronach) potrzebuje skretki.
Switch-hub (nadawanie po obu stronach na pinach 3,6) pitrzebuje skretki.
Oczywiscie mowa o FastEthernet (100BASE-T 802.3u) i pomijam mozliwosc auto-mdixa czyli logicznego przekierowania transmisji.
Cos zaczynam chyba umić.
#ccna #siecikomputerowe
I nie skrętki, bo to potoczna nazwa miedzianego kabla sieciowego, tylko crossover czyli kabel krosowany.
1. Możesz nie zdawać CCNA, ale wiedzę na poziomie CCNA i tak musisz posiadać, żeby zrobić CCNP
2. Jak zdasz CCNA to zawsze masz "coś".
Przykład sprzed miesiąca - duża firma wciąż w sieci
@brokenik: Ale nikt nie będzie wymyślał wirtualizacji bo jedna firmy (lub najpewniej tylko jeden oddział) zatrzymali się na tokenringu. Równie dobrze byś mógł stwierdzić że mechanicy powinni się uczyć silników parowych no
Nie chodzi o to, żeby uczyć kogoś o silnikach parowych - tylko o