Wpis z mikrobloga

Cóż. Jestem słabym człowiekiem. Nie znam pojęcia silnej woli.

Potężne Araby inaczej. Parametrów ani jakości odmówić nie można żadnemu z poniższych.

Amouage Bracken - 5,2zł/ml
Świetny na cieplejszą część roku, modelowy przykład jak perfumy potrafią się zmieniać od otwarcia, przez rozwinięcie aż do drydownu. Początkowo przyprawy, później trochę nut drzewnych. Dzieje się sporo więcej niż potrafię zawrzeć w kilku zdaniach.

Amouage Memoir - 5,2zł/ml
Przez długi czas omijałem te perfumy szerokim łukiem, zupełnie nie wiem dlaczego. Chyba jedne z najwyżej ocenianych perfum od Amouage. Piołun, kadzidło i mięta. Te kadzidło jest podane w rozwinięciu w taki sposób, że nie mogłem wyjąć nosa z nadgarstka. Piękny i wysublimowany zapach.

Amouage Beloved - 5,2zł/ml
Przede wszystkim żywica elemi, cytrusy i cedr. Ja wyraźnie wyczuwam także kardamon. Mnóstwo składników jak to w Amouage.

Amouage Figment - 4,3zł/ml (końcówka)
Cywet i mokra ziemia. Tak w dużym skrócie można go opisać. Zarzuciłem przy dzisiejszej deszczowej aurze za oknem i uważam, że idealnie czuje się w takich warunkach. Trudny i wymagający zapach.
---------------------

Z serii orientalnej Guerlaina posiadałem dotychczas Cuir Intense. Oczarowało mnie w jaki sposób można podać skórę aby była delikatna, elegancka a zarazem pachniała złożonością i tak bardzo przestrzennie. Od tamtego czasu chciałem sprawdzić pozostałe perfumy z tej serii. Okazja się nadarzyła, dlatego wybrałem moim zdaniem dwa, które zrobiły na moim chamskim nosie świetne wrażenie, przy okazji są bardzo wysoko oceniane i #!$%@?ą się doskonałą trwałością.

Guerlain Bois Mysterieux - 4,5zł/ml (końcówka)
Głównie mirra i skóra ale skóra ponownie podana w delikatny i przystępny sposób. To nie jest stara kurtka czy teczka z grubej świńskiej skóry a prędzej delikatny, miękki i elegancki zamsz. Do tego piękny cedr i paczula. Nie potrafię zidentyfikować tu obecności liści laurowych.

Guerlain Santal Royal - 4,5zł/ml (końcówka)
Róży nienawidzę. Mam radar na ten kwiat i skręca mnie jak go poczuję w perfumach. Są dwa wyjątki. Pierwszy - Chanel Antaeus, drugi - Santal Royal. Choć to zupełnie różne zapachy pod każdym względem, to ta róża w santalu pomimo tego, że jest wyraźnie wyczuwalna, występuje w towarzystwie oudu i przede wszystkim drzewa sandałowego. W takiej otulinie podana jest w sposób niezwykle przystępny.

Szkło: 3zł
Paczkomat: 13zł
Odbiór: Wrocław
Wysyłki mogę zrobić w drugiej połowie przyszłego tygodnia, a pozostałe na początku lipca, bez ciśnienia z mojej strony.

#rozbiorka71 #rozbiorka #perfumy
FELIX90 - Cóż. Jestem słabym człowiekiem. Nie znam pojęcia silnej woli.

Potężne Ar...

źródło: comment_1592675457VeuiHIzVjSWEOqiQ2Aq18W.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
@FELIX90: Z Amouage poważam tylko Gold i Interlude. Próbowałem jeszcze Jubilata i Beloved i kompozycja może i względna chociaż bez rewelacji , ale trwałość i projekcja przynajmniej na mojej skórze nie taka , jak człowiek by sobie obiecywał po Amouage. Za to Gold i Interlude rewelka. Dla mnie nie chce się bawić w rozbiórki , może tak kiedyś ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale może ten Figment
  • Odpowiedz
@WujekZiutek: Nie wiem w takim razie jakich parametrów się spodziewasz ale 10 godzin miałem na wszystkich dotychczas testowanych. Jak dla mnie to bardzo zadowalający wynik. Oczywiście nie ma projekcji po takim czasie ale fizyki się nie oszuka. Najkrócej, bo jakieś 8-9 godzin siedzi Sunshine.
  • Odpowiedz