Wpis z mikrobloga

@wytrzzeszcz a masz zainstalowane sdk od idf? Tam masz skrypty do budowania i flashowania, jak sobie podepniesz w vimie to całkiem dobrze będzie działać. Używasz CoC? To może być trudne do ustawienia.

Ja używam sloeber - eclipse z pluginami arduino. Jest super tylko odzwyczaiłem się od eclipsa. Milion razy bardziej wolałbym mieć to w clion ale nie ma tam dobrych wtyczek. Tu masz instrukcje:
https://github.com/WPIRoboticsEngineering/RobotInterfaceBoard/blob/master/UseEclipse.md

Co do vscode - dla mnie to
  • Odpowiedz
@echelon_: No dla mnie to jest problem jak IDE wymaga zmiany struktury projektu. Jak zmienię rozszerzenie to ktokolwiek inny nie otworzy tego samego projektu potem w arduino IDE.

Druga rzecz - mam budujący się wieloplikowy projekt ArduinoTest.ino w katalogu ArduinoTest, na platformie atmelavr ale z customowym boardem. Otwieram ten katalog w VScode, jak zbudować to teraz przez platformio? Nie mam żadnych tasków związanych z arduino, nie ma nigdzie nic sugerującego że
hitherto - @echelon_: No dla mnie to jest problem jak IDE wymaga zmiany struktury pro...

źródło: comment_15923843365EtllKYVCeySTmmhcm4aI7.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz