Wpis z mikrobloga

Zdecydowałem się już prawie na Seba E3, ale przykuły mój wzrok tempishe z 3 dużymi kołami(110mm) jeździł ktoś na takich rolkach? Podobają mi się i w sumie to coś innego, ale jak się na tym jeździ to nie wiem( ͡° ʖ̯ ͡°) Głównie do rekreacyjnej jazdy będę ich używał.

#rolki
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kaneczai: Jeżdżę na 3x125, 4x80 i paru innych setupach.

Opiszę wrażenia z 3x125 (w porównaniu do standardowego setupu 4x80). W 3x110 będzie podobnie, ale różnice będą pewnie nieco mniej eksponowane:
- dużo łatwiej się rozpędzasz z góry (i do większych prędkości) - u mnie przy górce 40km/h lekko vs 30km/h na 4x80, a jak się postaram to i do 50 dobiję
- łatwiej się jedzie szybko
- więcej energii trzeba spożytkować aby się rozpędzić i
  • Odpowiedz
Zdecydowałem się już prawie na Seba E3

@Kaneczai: To nie jest prawdziwa seba tylko g---o chińska podróbka co poza patentami FR1 chińczyki robią. Przecież to wygląda jak zgniły trampek.
  • Odpowiedz
@Kaneczai: Sam nie jeździłem, bo mi szkoda było czasu, ale kilkoro znajomych sprawdzało Tempish Cronos 110 jak mieli jakiś event i można było sobie je wypożyczyć i nikt nie był zadowolony. Opinia była taka, że zbyt miękko, zbyt szeroki but i niedostatecznie trzyma stopę na takie duże kółka. Jak już chcesz duże koła, to jednak lepiej na porządnym bucie.
  • Odpowiedz