Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 88
Właśnie mija 1,5 roku jak pomogłem jednemu wykopkowi zaopatrując go w trochę prowiantu i pożyczając mu hajs. Po tym jak rok temu odrobinę spłacił poprosił mnie o ratunek w postaci pożyczanego dodatkowego hajsu aby opłacić kaucję za mieszkanie.

I co? I nic.

Chłopak zapadł się pod ziemię, ignoruje telefony, smsy, wiadomości na wykopie i fb.

Tak wygląda bezinteresowna pomoc psia jego mać.
#oswiadczenie ##!$%@? #pomagajzwykopem
  • 40
  • Odpowiedz
  • 19
@Nadrill: pożyczanie tutaj było pomocą która ratowała mu dupę. Nie miałem w tym żadnego interesu więc jak by nie patrzeć była bezinteresowna
  • Odpowiedz
@ferranger: Niestety praktyka jest taka, że jeśli ktoś raz się #!$%@?ł w kłopoty finansowe, to z dodatkową kasą też się #!$%@? - a im więcej kasy, tym po prostu dłużej zajmie mu jej roztrwonienie.

Egalitaryści mnie pewnie zjedzą za to, ale duża część osób biednych finansowo jest uboga przez biedę mentalną. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@Nadrill: bezinteresowność była akurat z mojej strony. Zwłaszcza, że chłopak był w ciężkiej sytuacji. To, że mnie #!$%@?ł pojawiło się w mojej głowie po roku "znajomości"
  • Odpowiedz
@ferranger: Jak się nic nie zmieniło do tej pory, to nie masz co liczyć, że się zmieni w najbliższym czasie. Zrób wpis, podaj nick delikwenta, jakieś dowody w postaci skanów żeby nie było, że kogoś szkalujesz i niech się dzieje.
  • Odpowiedz